Ulkoharrastukset tuovat iloa vaikeana aikana

Vähäisten lähikontaktien aikaan tulee mieleen, että täytyy tässä jotakin muutakin hyvää olla kuin mahdollinen säästyminen virukselta.

Ainakin valoisuus ja kevään etenemisen seuraaminen tuovat iloa. Pidän sepelkyyhkyn ujeltavaa kujerrusta mukavana äänenä, ja nyt uhuuta on taas kuulunut lähistöllä. Viime kesänä näin sepelkyyhkypariskunnan käyskentelevän omalla pihallani. Rusakkoja loikkii tämän tästä pihan halki. Yksi vanha rusakkouros on tullut suorastaan tutuksi. Samat pupujussit varmaan popsivat viime vuonna yhden tyrnipensaan juuria myöten. Naapurilla riesana ovat mustavarikset, jotka repivät sipulikukat maasta. Nämä kukkarosvot lentävät sitten pois saaliineen sipulit ilmassa heiluen.

Oravista en oikein piittaa, vaikka niiden kisailua männyn rungon ympäri on hauska katsella. Ihastusta häiritsee tietoisuus siitä, että oravat mielellään talven tullen yrittävät löytää talon räystään alta jonkin raon, josta ujuttautua talveksi vintin suojaan. Kun taloni katto uusittiin, vintiltä kertyi aika monta oravanraatoa. Ainakin yksi kulkureitti tukittiin ja nimettiin tuke oravalaudaksi. Talitiaispari on käynyt tutkimassa, kelpaisiko pihan linnunpönttö pesintään.

Pihatyöt eivät aina ole ilo, mutta tänä keväänä on niitäkin ollut mukava tehdä, kun samalla on tullut hyvää ulkoilua. Pian on jo ajettava ruoho ensimmäistä kertaa.

Kaikki ulkoharrastukset ovat nyt oikea henkireikä. Ensin harrastin ahkerasti sauvakävelyä, sitten pihatöitä ja nyt olen siirtynyt jo lyömään golfpalloa. Onneksi golf on arvioitu peliksi, jota saa näinäkin aikoina pelata. Monet rajoitukset täytyy tietysti pitää mielessä, mutta se on kohtalaisen helppoa.

Turvavälin pitäminen onnistuu hyvin. Lippua ei enää putatessa oteta pois reiästä, hiekkaesteissä ei ole haravia ja pelataan tutuissa porukoissa. Pelin päätteeksi pelikavereita kiitetään, mutta enää ei halailla eikä kätellä. Toistaiseksi peliryhmät on supistettu kolmeen henkeen, kun normaali enimmäismäärä on neljä henkeä.

Uskon, että rajoitusten noudattaminen on golfaajille jopa helppoa, sillä jo yksistään golfin pelaamista säätelevät monet,  yksityiskohtaiset säännöt. Niiden oppiminen on ehdotonta jokaiselle aloittelijalle. Sääntöihin tietysti tulee myös muutoksia, joten jokaisen pelaajan pitää pysyä kartalla. Lajissa on myös omat etiikkaohjeet sekä suositus siistille pukeutumiselle, jonka varsinkin lajia tuntemattomat tahallaan tai tahattomasti ymmärtävät usein väärin.