Nyt on pieni yhteenveto paikallaan

Blogin kesätauko pääsi venähtämään tavallista pidemmäksi. Uskomattomalta tuntuu, että aloitin tämän blogin pidon kuusi vuotta sitten ilman suuria suunnitelmia ja päähänpistosta. Monenlaisiin asioihin blogi on johtanut, ja siksi haluan nyt aloittaa pienellä yhteenvedolla.

Taukoja olen pitänyt ennenkin juuri kesällä ja myös juhlapyhien aikaan. Hämmästyttävintä tänä kesänä on ollut lukijoiden määrä, se on nimittäin pysynyt ihan hyvänä, vaikka uusia päivityksiä ei ole ollut. Tästä vuodesta onkin tullut vilkkain vuosi blogin kävijämäärillä mitattuna, sillä jo nyt elokuun lopussa lukijamäärä on ylivoimaisesti suurempi kuin minään aikaisempana vuonna. Vaikea tässä kohtaa on siis lopettaa bloginpitoa, vaikka kieltämättä sekin on jo häivähtänyt mielessä.

Ennätykselliset kuukaudet olivat huhtikuu ja toukokuu, mutta sen tietysti selittää päivitysten lisäys kahteen viikossa. Normaalisti olen päivittänyt vain kerran viikossa, mutta ystäväni kehotuksesta lisäsin kirjoittelua eristykseltä tuntuneena aikana.

Artikkeleita olen julkaissut tähän mennessä 322, ja aihepiiri on noudattanut niitä linjoja, jotka heti alkuun kerroin. Ainoastaan nyt ei ole matkoista ollut mitään kerrottavaa, kun matkoja en ole kotimaakuntaa pitemmälle tehnyt pandemian takia. Kirjoja olen lukenut ja golfia pelannut sen sijaan entistäkin enemmän. Keväällä harrastin sauvakävelyä. Pilatesta on ollut niin kesäkuussa kuin taas elokuun loppupuolesta lähtien.

Blogini ensimmäisten vuosien teksteistä kokosin vuonna 2016 noin satasivuisen kirjan, josta sain lopulta melkein enemmän palautetta kuin verkkoartikkeleista. Blogi vei minut myös radiohaastatteluun alkukesästä. Museoon kerätään näet kansalaisten kirjoituksia pandemian esiintuomista tunnoista. Kun ehdin keväällä kirjoitella toistakymmentä pandemiaa enemmän tai vähemmän käsitellyttä kirjoitusta, otin yhteyttä museoon kysyäkseni, kelpaavatko blogikirjoitukset. Kyllä kelpasivat, ja minua haastateltiin Ylen maakuntaradioon lähinnä siksi, että saataisiin lisää yhteydenottoja ja siten kirjoituksia talteen.

Käyttäjätilastoista näen, että ylivoimaisesti luetuin artikkeli kertoo, miten oman askelpituuden voi laskea helposti. Teksti on kirjoitettu elokuussa 2017, kun itseäni kiinnosti, miten tiedän oman askelpituuteni. Otin asiasta selvää, ja aika moni muu tuntuu kiinnostuneen samasta asiasta. Samalla tämän tekstin jatkuva suosio vahvistaa ajatusta, että yhä useampi haluaa nykyään mitata omaa aktiivisuuttaan. Tästä tekstistä on vasta parina viime vuonna tullut ylivoimaisen suosittu. Tästä aiheesta ei nähtävästi ole paljon muita tekstejä.

Artikkelikuva: Golfkentällä voi ihailla auringonkukkarivistöjä.