Kesätauko loppuu, kun kesäkin on hiipumassa

Tämän blogin kesätauko venähti eri syistä pitemmäksi kuin oli tarkoitus. Vielä on kesäpäiviä nautittavaksi, vaikka syksy jo ovella kolkuttaa. Koulut ovat viikkoja sitten avanneet ovensa. Entisinä aikoina kesälomaa jatkui syyskuun alkuun asti, mutta paljon isompiakin asioita on niistä ajoista muuttunut.

Aikaa on taas paljon kulunut golfkentällä, ja tämän kesän säät ovat olleet mainioita golfaajille. Kova tuuli on kyllä välillä riepottanut niin palloa kuin pelaajaa, mutta sateet ovat jääneet aika vähäisiksi. Liikuntaa on ainakin tullut mukavasti, ja joidenkin laskelmien mukaan golfaajan täydellä kierroksella (18 reikää) palaa 1500-2000 kaloria. Kun vielä liikutaan mukavassa seurassa, pienet murheetkin unohtuvat.

Kirjahaasteet olen myös saanut valmiiksi, vaikka kahdessa niistä olisi aikaa ollut vuoden loppuun. Tähän mennessä olen tänä vuonna lukenut 124 kirjaa. Sivumäärät vaihtelevat, mutta kyllä mukana on myös tiiliskiviäkin. Esimerkiksi kiinnostavista järkäleistä voisin ottaa Sarah Larkin trilogian, josta on suomeksi toistaiseksi julkaistu kaksi osaa. Tekijä on saksalainen kirjailija, oikealta nimeltään Christiane Gohl.

Sarah Larkin nimellä hän on kirjoittanut nämä Uuden-Seelannin historiaan sijoittuvat teokset, jotka kertovat niin lammastiloista, kullankaivajista kuin alkuperäiskansasta. Sukutarinoista ensimmäinen on Valkoisen pilven maa (892 s.) ja toinen Maorien laulu (863 s.) Kolmatta osaa täytyy vielä odottaa, sen alkuperäinen nimi on suomennettuna Kiivien huuto.

Tästä pääsin yhteen mieliaiheistani eli kirjoihin ja lukemiseen. Kummastakin on tänä kesänä puhuttu ja kirjoitettu paljon. Palaan siihen samoin kuin lukuhaasteisiin myöhemmin, kun olen saanut tämän kesäterän pois päiväjärjestyksestä. Sitä paitsi golfkausi jatkuu hyvässä lykyssä vielä ainakin lokakuuhun asti.

Ruokavalinnoista olen kirjoittanut aiemmin, ja samasta aiheesta myös aion jatkaa kirjoittamista. Liikunnasta riittää varmasti aihetta syksyn mittaan. Vaikka tässä luettelen tulevaa kuin televisiossa on tapana, voinee minulle laskea plussaksi, etten sentään kesällä tyrkyttänyt uusintoina entisiä tekstejä.

Joka tapauksessa: Back in business.

Artikkelikuva: Golfkentän reunamilla on myös niittyalueita kukkineen. Tämä kuva on heinäkuun loppupuolelta.