Doc Martin palasi ruutuun

Monen odottama brittiläinen tv-sarja yrmystä lääkäristä on palannut TV1:n ohjelmistoon, tosin uusintana. Nyt uusinnat ovat kyllä perusteluja, sillä kevätkaudella monet harmittelivat, kun olivat huomanneet sarjan vasta jo tovin pyörineenä. Jaksot sisältävät tietysti kukin omat tarinansa, mutta tietty kronologisuus tapahtumissa kuitenkin on.

Tosin uusinnan aloituksessa on aika heikko ajoitus, lauantai ja sunnuntai kello 16. Siltä se tuntuu varsinkin nyt, kun vihdoinkin on päästy nauttimaan aurinkoisista kesäilmoista. Onneksi Yle Areenasta kuitenkin voi jaksot katsoa myöhemmin, eikä enää olla niin esitysaikoihin sidottuja kuin vuosia sitten.

Toivoa sopii, että jo esitettyjen tuotantokausien jälkeen päästään sujuvasti näkemään myös kevään ja alkukesän mittaan kuvattu seitsemäs kausi. Doc Martinia esittävä Martin Clunes omistaa puolisonsa Philippa Braithwaiten kanssa sarjan tuotanto-oikeudet, ja he ovat koonneet sarjan ansiosta jo mittavan omaisuuden. Sarja on saanut suuren suosion myös Yhdysvalloissa.

Kysehän on kirurgista, joka lähtee lapsuudesta tuttuun pikkukaupunkiin Cornwalliin Englannissa. Hän joutuu luopumaan nousussa olevasta urastaan verikammoisuuden vuoksi. Elämä kuvitteellisessa Port Wennin kaupungissa on omanlaistaan, ja suorasukainen lontoolaislääkäri herättää ristiriitaisia tunteita. Myös lääkärin henkilökohtainen elämä tuottaa erilaisia käänteitä. Tulevissa jaksoissa tohtorin sanotaan olevan entistä yrmympi.

Sarjaa on kuvattu Pohjois-Cornwallissa sijaitsevassa Port Isaacissa, ja kuvaukset ovat tuoneet pikkukaupunkiin värikästä elämää. Sarjan fanit ovat myös löytäneet tiensä kuvauspaikoille. Cornwallin hienoine maisemineen sanotaankin olevan yksi syy sarjan menestykseen. Kuvauspaikalla on nähty myös yhdysvaltalainen näyttelijä Sigourney Weaver. Tekeekö hän pienen roolin myös jossain jaksossa? Se jää toistaiseksi arvailujen varaan.

Englannissa seitsemäs tuotantokausi esitetään televisiossa syksyllä, ja oletettavasti se saadaan Suomeen uusintojen jälkeen.