Blogitekstejä nyt myös kansien välissä

Onnittelu kirjan johdosta!
Onnittelu kirjan ilmestymisen johdosta.

Valikoima blogitekstejäni on nyt ilmestynyt kirjana. Runsaan kahden vuoden aikana olen julkaissut 153 tekstiä, ja kirjaan olen valinnut niistä 85. Osittain blogikirjoitukset ovat kuin päiväperhoja. Ne pätevät vain hetken, tässä tapauksessa julkaisuaikanaan, mutta eivät oikein myöhemmin. Sellaiset olen jättänyt blogin arkistoon. Lisäksi kirjan tekstien lopussa on aina julkaisuajankohta, joka  auttaa lukijaa sijoittamaan sisällön oikeaan aikakehykseen.

Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin 7. syyskuuta kotikaupunkini kirjastossa. Se oli sikälikin oikea ympäristö, että monet tekstit kertovat kirjojen lukemisesta. Jokaiselle kirjojen ystävälle oli varmaan mieleen Helsingin Sanomissa julkaistu uutinen, joka kertoi kirjoja lukevien elävän kaksi vuotta kauemmin kuin muiden. Siteerasin tätä tutkimusuutista myös kirjan julkkareissa. Lopuksi luin kolme tekstiä kirjastani.

Kirja on samanniminen kuin tämä blogi, mutta alaotsikkona on Ajatuksia terveydestä, painonhallinnasta, liikunnan ilosta, kirjoista, Italiasta. Loppuosassa on 14 tekstiä, jotka olen luokitellut nimellä Ja jotakin aivan muuta. Jokainen tätä blogia lukenut tietää, että aiheet ovat olleet ja ovat mitä erilaisimpia. Blogia seuranneelle kirjassa ei olekaan mitään uutta, sillä kaikki kirjoitukset on jo julkaistu aikaisemmin netissä. Painetun sanan ystävänä halusin kuitenkin tuottaa myös valikoiman tekstejä kirjana. Palaute on ollut yllättävän myönteistä.

Kirjan taitosta on  huolehtinut Kalevi Laalo, joka tekee pilapiirroksia nimimerkillä Kerberos Etelä-Suomen Sanomiin ja Satakunnan Kansaan. Hän ei päässyt julkkareihin, mutta hän lähetti kuvassa olevan onnittelupiirroksen. Se oli esillä myös julkaisutilaisuuden tarjoilupöydässä.

Parasta ennen…– kirja on myynnissä Turun kirjamessuilla (30.9. – 2.10. 2016). Sen löytää Satakunta-osastolta numero B13 (B-hallin vasen ylänurkka, iso teemaosasto).