Avainsana: Zlatan

Trauman varjo yltää kolmanteen sukupolveen

Törmään tämän tästä toisiinsa limittyviin asioihin odottamatta. Tällä kertaa sellaiseksi ilmentymäksi voisi sanoa ruotsalaista kirjailijaa David Lagercrantzia.

Aloitetaan vaikka siitä, että sain luettavaksi niin ikään ruotsalaisen kirjailijan Alex Schulmanin teoksen Polta nämä kirjeet. Kirja kertoo Schulmanin äidinpuoleisten isovanhempien erikoisesta elämästä ja erityisesti hänen isoäitinsä Karin Stolpen ja runoilija, kirjailija Olof Lagercrantzin rakkaustarinasta. Kyse on kolmiodraamasta, joka muutti monen ihmisen … Lue lisää »

Italia on jalkapallomaa

Italialaisille jalkapallo on kansallisurheilua, ja lähes joka iikka on lajista kiinnostunut ja myös tietää siitä paljon. Yhtenä esimerkkinä käynee la signora Silvana, jonka luona asuin syksyn vuonna 1998. Hän oli silloin yli 80-vuotias ja katsoi televisiosta kaikki jalkapallo-ottelut. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan hän halusi minutkin katsomaan otteluja, jotka eivät kiinnostaneet kyllä yhtään. Pakkohan niitä oli kohteliaisuudesta seurata, mutta en … Lue lisää »