Avainsana: vesijuoksu

Vedessä juoksu ja jumppa sujuvat hyvin

Uimahallin saunassa tuli puhetta – kuinkas muuten –  vesijuoksusta ja -jumpasta. Siellä joku sanoi, että ihminen painaa vedessä seitsemän kiloa. Enpä ole tullut tällaista asiaa ajatelleeksi, vaikka nykyään taas käyn usein harrastamassa vesikuntoilua. Sen verran tuo lausahdus kuitenkin jäi mietityttämään, että asiasta täytyi ottaa paremmin selvää.

Lähellä totuutta puhuja kuitenkin oli. Kun 75-kiloinen henkilö seisoo vedessä vedenpinta hartioiden tasolla, hänen … Lue lisää »

Vesijuoksu herättää suuria tunteita

Vesijuoksu kaikessa vaatimattomuudessaan on osoittautunut suuria tunteita synnyttäväksi lajiksi. Aiheena on lähinnä kysymys, voiko vesijuosta rinnakkain, vaikka uimahallin ohjeistuksissa yleensä kehotetaan juoksemaan jonossa.

Vesijuoksua vuosikaudet eri uimahalleissa harrastaneena tunnistan ongelman. Monen monituiset kerran olen saanut kuulla kakkureseptien vaihdot, tuttujen ja sukulaisten sairaustilanteet tai autonkorjauksen parhaat niksit, kun kaverukset ovat harrastaneet vierekkäin vesijuoksua. Tosin tällöin on väärin puhua juoksemisesta, kävelemiseksi se … Lue lisää »

Vesijuoksu aktivoi aivotkin

Vesijuoksu on kuntoilumuoto, joka sopii lähes kaikille. Vaikka olisi ylipainoa tai nivelvaivoja, vesijuoksu on kelpo tapa ylläpitää ja myös kohentaa kuntoa. Veteen voi mennä, vaikka uimataito olisi heikko, sillä vesijuoksuvyö kyllä kannattelee. Voisi yksinkertaistaa, että kyse on vain kävelemisestä tai juoksemisesta vedessä, mutta oma tekniikkansa siinä kuitenkin on.

Vedessä ollaan hartioita myöten hieman eteenpäin kallistuneena. Jalat ja kädet tekevät liikkeen … Lue lisää »