Avainsana: unettomuus

Apua unettomuuteen lempein ohjein

Unettomuus tai ainakin huonounisuus taitaa olla nykyään yleistä. Tällaisen rohkean päätelmän teen siksi, että tämän tästä lehdissä näkyy olevan isojakin kokonaisuuksia, joissa on ohjeita unettomuuden ratkaisuun. Tätä olettamusta lisää myös useiden asiaa käsittelevien kirjojen julkaiseminen hiljattain. Olen tässäkin blogissa kirjoittanut jo aiheesta, mutta haluan silti kertoa tuoreesta kirjasta Unen lahjoja, jonka alaotsikkona on Kirjeitä hänelle, joka valvoo. Kirjoittaja … Lue lisää »

Hyvinvoinnin kolme tukijalkaa

Hyvinvoinnille on tärkeää, että harrastaa liikuntaa säännöllisesti, syö terveellisesti ja nukkuu riittävästi. Nämä asiat ovat tuttuja kaikille, mutta toteutus on toinen juttu. Joku tarvitsee terveellisten elämäntapojen noudattamiseen patistajan, mutta jokaiselle tulee lipsumista, enemmän tai vähemmän. Miten sitten tietää, mikä olisi oikein ja mikä ei?

Itsensä kuunteleminen on ensiarvoisen  tärkeää, mutta myös itsensä haastamista kannattaa harkita. Ellei tiedä, mitä pitäisi tehdä, … Lue lisää »

Uni on älyn tärkeä apuri

Optimized-IMG_1758Otsikon toteamus on suora lainaus Leeni Peltosen kirjasta Valvomo. Kirjan alaotsikko Kuinka uneton oppi nukkumaan valaisee kirjan sanomaa hyvin. Teos on tervetullut, sillä siinä kertoo unettomuudesta kokemusasiantuntija eli ihminen, joka on vuosikausia potenut unettomuutta. Eikä hän ole yksin, sillä unihäiriöisiä suomalaisia arvioidaan olevan peräti miljoona.

Ehkä tuo miljoonakin on alakanttiin, sillä unettomuus lienee yksi niistä vaivoista, joista monet kärsivät ilman, … Lue lisää »

Kun uni ei saavukaan

Unettomuus tai huonounisuus on monelle tuttu vaiva, eikä sitä pidä kenenkään väheksyä. Esimerkiksi elämäntilanne saattaa olla sellainen, että niinkin perustavaa laatua oleva tarve kuin nukkuminen häiriintyy. Toisinaan ei syytä edes osaa sanoa huonoon uneen. Jokainen edes joskus huonounisuutta potenut kuitenkin tietää, että väkisin ei unta saa, vaikka kuinka haluaisi.

Neuvoja on saatavilla paljon, ja niitä kannattaa jokaisen unettomuudesta kärsivän kokeilla … Lue lisää »