Avainsana: Turun kirjamessut

Donna Leon ja keltaiset sukat

Turussa viikonvaihteessa pidettyjen kirjamessujen eittämättä kuuluisin kirjailijavieras oli Donna Leon, 1980-luvusta asti Italiassa asunut yhdysvaltalainen kirjailija. Nykyisin hän ei enää asu vakituisesti Venetsiassa, vaan on muutama vuosi sitten kaupungin turistitulvaan kyllästyneenä muuttanut pienelle paikkakunnalle Sveitsiin.

Donna Leon on viehättävä persoona, joka vastaili haastattelijan kysymyksiin välillä ilkikurisesti, mutta myös asiallisesti. Hän oli pukeutunut housuasuun, johon kuuluivat muiden muassa punainen samettitakki ja … Lue lisää »

Blogitekstejä nyt myös kansien välissä

Valikoima blogitekstejäni on nyt ilmestynyt kirjana. Runsaan kahden vuoden aikana olen julkaissut 153 tekstiä, ja kirjaan olen valinnut niistä 85. Osittain blogikirjoitukset ovat kuin päiväperhoja. Ne pätevät vain hetken, tässä tapauksessa julkaisuaikanaan, mutta eivät oikein myöhemmin. Sellaiset olen jättänyt blogin arkistoon. Lisäksi kirjan tekstien lopussa on aina julkaisuajankohta, joka  auttaa lukijaa sijoittamaan sisällön oikeaan aikakehykseen.

Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin 7. syyskuuta … Lue lisää »