Avainsana: suolistomikrobit

Suolisto ansaitsee lempeän kohtelun

Aivot ja suolisto ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, ja suolistoa on sanottu jopa toisiksi aivoiksi. Suolistotutkimuksia on tehty vuosikymmeniä, mutta ne ovat myös edenneet hyvin. Toisaalta taas suolistoperäiset sairaudet ovat lisääntyneet, jopa lapsilla.

Tara Junker ja Anna Sarmanto ovat perehtyneet suolistoystävälliseen ruokavalioon ja tuottaneet aiheesta jo kaksi teosta. Mukana kummassakin on kymmenittäin reseptejä selkeine ohjeineen, mutta niissä on myös paljon … Lue lisää »

Oma ruokavalio, paras ruokavalio

Ennen lapsenlapsille mummon lihapullat ja perunamuusi olivat herkku numero yksi, nykyään lapsenlapsi saattaakin sen sijaan toivoa lasagnea tai kasvisruokaa ellei peräti kerro olevansa vegaani. Menossa on murros ruokavalioissa ja niin tietysti myös ruokaostoksissa. Vaikka itsekin tässä syyllistyn yleistykseen, tuntuu yleinen uutisointikin tekevän samaa.

Eläkeikäisten sanotaan lisänneen lihankulutusta ja jatkavan perunan syöntiä toisin kuin nuoret kuluttajat. Tuskin nämä rintamalinjat ovat aivan … Lue lisää »