Avainsana: Rooma

Ikuisen kaupungin nimikkoeläimenä on ja pysyy susi

Italialaiset arkeologit tekivät vuonna 2007 löydön, joka herätti kiinnostusta muuallakin kuin Italiassa. Augustuksen palatsin perustusten kunnostustöissä havaittiin maatutkan avulla onkalo. Sitä pystyttiin valokuvaamaan kattoon poratun reiän kautta, ja kuvien todettiin vastaavan 2000 vuoden takaisia kirjallisia kuvauksia Lupercal-luolasta.

Lupercal taas tiedetään luolaksi, jossa tarun mukaan Rooman perustajaksi mainittu nuorukainen Romulus ja kaksoisveljensä Remus elivät susiemon imettäminä. Niinpä luolaa pidettiin vuosisadan arkeologisena … Lue lisää »

Liikaa paisunut matkailu on haitaksi

Moni varmaan tunnistaa sanonnan Turisti vihaa toista turistia. Ihmisillä on halu päästä paikkaan, jossa vielä voisi kokea jotakin alkuperäistä tunnelmaa ilman toisia matkailijoita. Toisaalta samat ihmiset haluavat nähdä juuri tietyt paikat, ja soppa on valmis. Eipä siis ihme, että monet tunnetut kaupungit ja nähtävyydet ovat muuttuneet turistirysiksi. Se taas heikentää alkuperäisten paikkakuntalaisten elämänlaatua. Häviäjiä tavallaan ovat myös matkailijat, sillä erilaisia … Lue lisää »