Avainsana: Puolukka

Lähiruokaa ennen ja nyt

Muistatko vielä tikkutollon? Myönteisesti vastaavat ovat tuskin nuorempia kuin 60 vuotta. Lisäksi voi olla, että tunnet tämän perinneruoan jollakin toisella nimellä. Turhaan on kuitenkin tämä terveellinen ruoka painunut muistojen joukkoon, sillä se jos mikä on terveellistä ja nykyään niin trendikästä lähiruokaa.

Tikkutollo (kuva) on erikoisesta nimestä huolimatta niin tavallista ruokaa kuin ruisjauhoista ja puolukkasurvoksesta tehty sekoitus. Jos se olisi edelleen … Lue lisää »

Puolukkaretki herätti muistot

Optimized-IMG_0430-2Kävin puolukassa, ja tuloksena oli yllättäen enemmän muistoja aikaisemmilta marjareissuilta kuin puolukoita. Puolukkapaikkani Hosiossaaressa tuli tutuksi jo alakouluaikana. Pienet oppilaat marssitettiin sinne syksyllä poimimaan koululle talven puolukat. Saimme sitten syödä puolukoita puurossa tai lisukkeina talven mittaan.
Arvostan puolukkaa edelleen, ja laitan sitä mielelläni jogurttiin tai aamupuuron päälle. Vasta nykyään on ruvettu muistuttamaan puolukan hyvistä ominaisuuksista, ja puolukoita on aika helposti … Lue lisää »