Avainsana: punainen liha

Punaisen lihan syöntiä kyseenalaistettu

Ruoka ja syöminen ovat asioita ja puheenaiheita, jotka ehkä yllättävän paljon menevät tunteisiin. Nyttemmin tähän soppaan on tuonut oman mausteensa kiihtyvän ilmastonmuutoksen takia esitetyt ehdotukset ruokavalion muutoksiin.

Tässä yhteydessä punainen liha ja maitotuotteet ovat keskiössä. Varsinkin punaisesta lihasta luopumisen sanotaan olevan vaikeata, ellei mahdotonta. Olen jo aiemmin kertonut, että terveydellisistä syistä päätin luopua punaisesta lihasta jo yli 20 vuotta sitten, … Lue lisää »

Ruokakeskustelu jatkuu vilkkaana

Päivät ja viikot kuluvat, mutta yksi asia on varma. Keskustelu ruoasta, sen laadusta ja määrästä jatkuu. Tälläkin kertaa ruokakeskustelussa on taas monta haaraa ehkä siitä johtuen, että näin vuoden alussa ihmisillä on tapana miettiä elämäntapojaan ja riippuvuuksiaan enemmän kuin normaalisti.

Mielenkiintoisia avauksia on tullut eri tahoilta. Esimerkiksi miesten ja naisten ruokailutottumukset ovat entisestään erilaistuneet. Miehet syövät edelleen runsaasti punaista lihaa … Lue lisää »

Miten syödä terveellisesti?

Mikä onkaan houkuttelevampaa kuin ajatella syövänsä terveellisesti, jopa terveyttään edistävästi! Helppoa se ei tietenkään ole, sillä jatkuvasti tulee erilaisia suosituksia tai jopa varoituksia tutuistakin ruoka-aineista. On kuitenkin ruokia, joiden terveellisyydestä ravitsemustutkijatkin ovat kutakuinkin yhtä mieltä. Tärkeintä joka tapauksessa on kokonaisuuden hallinta, jossa hyvän ruoan lisäksi muistetaan riittävä liikunta, lepo ja uni.

Kuuntelin tunnetun ravitsemustutkijan, professori Mikael Fogelholmin luennon, jossa hän … Lue lisää »