Avainsana: pandemia

Pandemiaa on kestänyt jo vuoden

Naistenpäivä oli ja meni. Viime vuonna saimme viettää sitä vielä tietämättöminä, mitä tuleman pitää. Muistan tuon viikonlopun erityisen hyvin, sillä olin lauantaina kollegani hautajaisissa ja sunnuntaina kuuntelemassa luentoa Rooman nimikkoeläimestä eli sudesta.

Siunauksen jälkeisessä muistotilaisuudessa oli runsaasti väkeä ja monelta paikkakunnalta. Käteltiin ja halattiin kuten ennen oli tapana. Käsidesiä kuitenkin käytimme ennen ruokailua, sen verran oli jo tietoisuutta taudin uhasta. … Lue lisää »

Pandemia näytti Kanarian haavoittuvuuden

Kanariansaaret ovat tuttu lomakohde monelle suomalaiselle. TV1:ssä esitetty ohjelma Ulkolinja: Koronakriisi Kanarialla kertoi, millaiseen kuritukseen pandemia on vienyt nämä lomasaaret. Siellä on 120 000 tyhjää hotellivuodetta ja 95 prosenttia rantahotelleista on suljettuna.

– Olemme jyrkänteen reunalla, kuvasi tilannetta kolmen rantahotellin omistaja. Ulkopuolisesta tuntuu ainakin tämän ohjelman katsottuaan kuin korttitalo olisi romahtamassa. Kriisejä on toki ennenkin ollut, mutta ne ovat … Lue lisää »

Pandemian tuloa voi jo kerrata kirjoista

Pandemia vaikuttaa elämäämme monin tavoin, emmekä pääsee aiheesta eroon, vaikka rokotukset tulevat ja auttavat viruksen vastustamisessa. Jo nyt tiedän ainakin kaksi kirjaa, jotka käsittelevät covid-19 -taudin vaikutuksia ihmisten elämään. Kuvaavaa tietysti on, että näiden teosten sisältö on ajalta, jolloin tätä sairauden täsmänimeä ei vielä yleisesti  tunnettu. Toinen kirjoista on Panu Rajalan Karanteeni, joka etenee päiväkirjanomaisesti kesään asti. Kirjoittaja viittaa myös … Lue lisää »

Maskin käytöstä tuli pieni, suuri asia

Maski vai maskittomuus tuntuu olevan nyt kuuma puheenaihe. Maskien käyttöön suhtaudutaan edelleen nuivasti, vaikka pandemia on lähes joka puolella leviämisvaiheessa. Myönnän heti, että minuakin alkusyksystä arvelutti, pystynkö pitämään maskia niin pitkään kuin taideretki bussimatkoineen edellytti. Tämä epäröinti johtui allergisesta nuhastani, joka vaivaa ympäri vuoden ja edellyttää niistämistä tämän tästä.

Selvisin kuitenkin bussimatkasta ja näyttelyiden opastuksista, vaikka kasvoillani oli suojain. Opastusten … Lue lisää »

Syksy ja pimeys tulivat, covid on vielä täällä

Viruksen leviäminen keväällä pandemiaksi asti sai monet ajattelemaan, kuinka paljon helpompaa on kohdata näin hankala taudinuhka juuri valoisaan aikaan ja kesää odotellessa kuin syksyn ankeammissa oloissa. Itsekin muistan kirjoittaneeni tällaisia aatoksia. Vähänpä tiesimme. Nyt on syksy ja vuoden pimein aika, ja salakavala virus vainoaa meitä edelleen.

Ajatus pandemiasta tietysti välillä turhauttaa, mutta ehkä nyt olemme kuitenkin valmiimpia kohtaamat nämä toisen … Lue lisää »

Nyt on pieni yhteenveto paikallaan

Blogin kesätauko pääsi venähtämään tavallista pidemmäksi. Uskomattomalta tuntuu, että aloitin tämän blogin pidon kuusi vuotta sitten ilman suuria suunnitelmia ja päähänpistosta. Monenlaisiin asioihin blogi on johtanut, ja siksi haluan nyt aloittaa pienellä yhteenvedolla.

Taukoja olen pitänyt ennenkin juuri kesällä ja myös juhlapyhien aikaan. Hämmästyttävintä tänä kesänä on ollut lukijoiden määrä, se on nimittäin pysynyt ihan hyvänä, vaikka uusia päivityksiä ei … Lue lisää »