Avainsana: painonhallinta

Eläköön painonhoito

Kuka tahansa pystyy laihduttamaan, mutta painon pitäminen uusissa lukemissa onkin jo toinen juttu. Sitä olen minäkin kutsunut painonhallinnaksi, mutta miellyttävämpi nimitys voisi olla painonhoito tai -tarkkailu. Puhummehan me hiusten- ja hampaidenhoidostakin, vaikka siinäkään ei ole kysymys mistään sairaudesta. Painonhallinnasta olemme kai kuitenkin tottuneet puhumaan.

Uuden painon ylläpitäminen voi olla hankalaa, vaikka kyse olisi ollut maltillisesta laihduttamisesta. Jotkut perusasiat on hyvä … Lue lisää »

Laihduttajan ABC

Missä kaksi tai useampi nainen kohtaa, on hyvin todennäköistä, että joku sanoo haluavansa laihtua muutaman kilon. Tavallisimmin tämä tarve on sanojan mielestä viisi kiloa. Puhumalla ei kukaan kuitenkaan kiloakaan menetä, mutta puheenaihe pysyy yhtä sitkeästi kuin ne arvellut liikakilot. Hyvä tietysti olisi saada ero niistä kiloista, joita pitää ylimääräisenä, ettei tarvitse koskaan ryhtyä isompaan urakkaan.

Sellaistakin tapahtuu. Kaupassa käydessä satuin … Lue lisää »

Salakavalat lisäkilot

Jokaisella on varmaan oma tarinansa syistä, jotka kerryttävät liikakiloja. Perimmäinen syy on tietysti yksinkertainen. Ihminen helposti syö enemmän kuin kuluttaa. Pahinta tässä on liikakilojen kertyminen kuin huomaamatta, salakavalasti.

Aika usein kuulee toivomuksen, että painoa olisi 4-5 kiloa vähemmän, ja monelle tuo pudotus olisikin riittävä. Puhetta laihduttamisesta riittää, mutta mieleeni tulee erään työkaverini tokaisu työpaikan kahvipöydässä: Älä puhu laihduttamisesta pulla suussa. … Lue lisää »