Avainsana: Merete Mazzarella

Äänikirjan asema on voimistunut

Äänikirjojen suosio on jatkuvassa kasvussa, kerrottiin Ylen uutisissa. Suosion kasvulle on varmasti monta syytä, mutta väheksyä ei kannata verottajan melko tuoretta päätöstä. Sähköisiin julkaisuihin ja e-kirjoihin ryhdyttiin soveltamaan 10 prosentin arvonlisäveroa, siis samaa kuin painettuihin kirjoihin. Tätä muutosta ajettiin vuosikausia.

Veronmuutos tuli voimaan 1.7. 2019. Tämä päätös siis kertoo verottajan rinnastavan niin painetun materiaalin kuin sähköisen materiaalin samaan kategoriaan. Sisältö … Lue lisää »

Muutakin kuin kansallisrunoilijan puoliso

Pian on taas helmikuun alku, ja 5. helmikuuta vietämme J.L. Runebergin päivää. Silloin, tällöin kohtaa päivittelyä, kuinka kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin (1804-1877) puoliso Fredrika Charlotta (1807-1879) on jäänyt tyystin miehensä varjoon. Hänen jopa arvellaan vain kunnostautuneen nimikkotortun kehittäjänä.

Toki Fredrika-rouvalla oli iso talous hoidettavanaan, sillä perheeseen syntyi kahdeksan lasta. Heistä kaksi kuoli pienenä. Runebergin perheessä oli tietysti apulaisia hoitamassa taloutta … Lue lisää »

Lukeminen lisää empatiaa

Tämän tästä julkaistaan uusia haasteita. Monet viime aikoina ovat liittyneet liikuntaan, muistan ainakin kyykky- ja lankutushaasteet. Marraskuun harmaisiin päiviin tuo väriä Lukuhaaste 2015, joka sopii meille kirjallisuuden ystäville. Facebookissa julkaistuun haasteeseen osallistuva lupautuu lukemaan joka päivä 30 sivua kirjallisuutta. Paljon lukevalle tuo ei ole kovin haastavaa. Silti on kiva kuulua joukkoon, jonka yhteisenä harrastuksena on lukeminen. Tietysti olisi toivottavaa, että … Lue lisää »