Avainsana: maski

Olemme eläneet historiallisia aikoja

Viime vuonna yksi ystäväni totesi, että saamme elää historiallisia aikoja. Sitäpä ei ensimmäiseksi tulekaan mieleen ajatella. Totta kuitenkin on, että puolitoista vuotta sitten alkanut aikakausi jää historiaan globaalina kriisiaikana, jonka vaikutukset sai jokainen kokea, kukin tavallaan.

Pandemia on ollut epäoikeudenmukainen, enkä nyt tarkoita pelkästään sairastumista tai siltä välttymistä. Monen toimeentulo on heikentynyt tai suorastaan romahtanut, ja toisille taas on jäänyt … Lue lisää »

Pandemia näytti Kanarian haavoittuvuuden

Kanariansaaret ovat tuttu lomakohde monelle suomalaiselle. TV1:ssä esitetty ohjelma Ulkolinja: Koronakriisi Kanarialla kertoi, millaiseen kuritukseen pandemia on vienyt nämä lomasaaret. Siellä on 120 000 tyhjää hotellivuodetta ja 95 prosenttia rantahotelleista on suljettuna.

– Olemme jyrkänteen reunalla, kuvasi tilannetta kolmen rantahotellin omistaja. Ulkopuolisesta tuntuu ainakin tämän ohjelman katsottuaan kuin korttitalo olisi romahtamassa. Kriisejä on toki ennenkin ollut, mutta ne ovat … Lue lisää »

Maskin käytöstä tuli pieni, suuri asia

Maski vai maskittomuus tuntuu olevan nyt kuuma puheenaihe. Maskien käyttöön suhtaudutaan edelleen nuivasti, vaikka pandemia on lähes joka puolella leviämisvaiheessa. Myönnän heti, että minuakin alkusyksystä arvelutti, pystynkö pitämään maskia niin pitkään kuin taideretki bussimatkoineen edellytti. Tämä epäröinti johtui allergisesta nuhastani, joka vaivaa ympäri vuoden ja edellyttää niistämistä tämän tästä.

Selvisin kuitenkin bussimatkasta ja näyttelyiden opastuksista, vaikka kasvoillani oli suojain. Opastusten … Lue lisää »