Avainsana: lukuviikko

Lukeminen lumoaa ja haastaa

Optimized-IMG_1797Yksi ystäväni haluaa lukea vain kirjoja, joista tulee onnelliseksi. Minulle taas riittää, että pystyn samaistumaan johonkin ihmiseen, asiaan tai paikkaan lukemassani teoksessa tai kirja muusta syystä kiehtoo minua. Moniin seikkailuihin ja ihmissuhteisiin niissä joka tapauksessa viedään.

Kirja saattaa olla myös haasteellinen, olkoon esimerkkinä brittikirjailija Kate Atkinsonin teos Elämä elämältä. Siinä hän  kertoo päähenkilöiden elämästä eri muunnelmina haastaen lukijan miettimään, jos … Lue lisää »

Novellikoukussa luettiin ääneen

Kotikaupunkini kirjastossa järjestettiin lukuviikon tapahtumana Novellikoukku. Ideana oli, että halukkaat kirjaston asiakkaat tulevat lukemaan novelleja kukin vuorollaan. Mukana oli myös kirjoittajapiirin jäseniä, jotka lukivat omia kirjoituksiaan.

Näin syntyikin mielenkiintoinen yhdistelmä erilaisia kertomuksia erilaisista lähtökohdista. Kiinnostunutta väkeä oli sen verran, että samankaltaista jatkettaneen syksyllä. Vähän yli tunnin kestänyt tilaisuus piti kuulijakunnan mielenkiinnon hyvin vireillä. Kirjoittajapiirin tekstit olivat yllättävänkin vaihtelevia aihepiireiltään, yhtä … Lue lisää »