Avainsana: liikunta

Jumppakissa houkuttelee liikkumaan

Liikunnalle on tullut monenlaisia esteitä vaarallisen viruksen tartuntavaaran takia. Lähes kaikki liikuntatilat on suljettu, ja ohjatut liikuntaryhmät ovat tauolla ymmärrettävistä syistä. Onneksi ulkona liikkumiseen ei ole ainakaan vielä tullut rajoituksia, sillä rajoitettukin ulkonaliikkumiskielto tuntuu kuin pahalta unelta, varsinkin, kun on jo kevättä ilmassa. Esimerkiksi sauvakävely kerran päivässä piristää mieltä. Edellä olevasta linkistä on saatavissa ohjeet oikeaan tekniikkaan.

Lihaskuntoa ja liikkuvuutta … Lue lisää »

Marjametsään tai kävelylle, aivot ja sydän kiittävät

Jokainen varmasti tietää, että liikunta tekee hyvää ja on eduksi terveyden ylläpidossa. Liikuntatapoja on myös niin paljon, että varmasti jokaiselle on olemassa sopiva ja miellyttävä liikunnan muoto. Ihmisen mieli vain on sellainen, että on helppo keksiä syitä, miksi juuri tänään ei liikunta sovi. Toki on ihmisiä, jotkat joutuvat syystä tai toisesta tahtomattaan rajoittamaan liikuntaa. Joka tapauksessa liikunta edistää verenkiertoa ja … Lue lisää »

Kadonneiden lihasten metsästys

Optimized-IMG_1745Vuodenvaihde on aikaa, jolloin moni miettii muutosta elämäntapoihinsa. Ehkä muutokseen on silloin helpompi tarttua kuin muulloin. Itsekin vuosi sitten muutin liikuntatapojani sen verran, että rupesin käymään kuntosalilla kahdesti viikossa.

Kaikki oli kuitenkin alkanut jo helmikuussa 2014, jolloin huomasin painavani niin paljon etten koskaan aikaisemmin. En halunnut jättää asiaa siihen, vaan ryhdyin laihduttamaan. Laihdutus onnistui paremmin kuin luulinkaan, ja yli 10 … Lue lisää »

Laihdutus voi myös onnistua

Kannattaako laihduttaa vai ei, sitä pohtii aika moni. Suosittelen jättämään pohdinnat sikseen ja aloittamaan laihdutuksen, jos tarvetta on. Muutaman kilon ylipaino ei varmaankaan ketään haittaa, ellei läski satu olemaan keskivartalossa, jossa se on terveysriski. Silloin auttaa, kun päivittää ruokavalionsa terveelliseksi.

Synkkiä pilviä laihduttajien taivaalle sinkosi kylläkin Helsingin Sanomissa 11. marraskuuta julkaistu juttu, jonka mukaan harva laihduttaja onnistuu. Onnistumisella tässä yhteydessä … Lue lisää »

Hikoilua kuntoillen tai stressaten

Hikoilu on luonnollista, ja jokainen hikoilee enemmän tai vähemmän. Näin tapahtuu, kun elimistön lämpötila nousee, ja hermosto saa hikirauhaset erittämään hikeä. Terveellistä olisi harjoittaa hikoilua aiheuttavaa liikuntaa tai raskasta työtä ainakin kolme kertaa viikossa. Entistä harvemmalla normaali työ tarjoaa hikoilua, eikä nyt puhuta hiostamisesta. Senpä takia hikoilu on haettava kuntosaleista, lenkkipoluilta ja jumppaliikkeistä.

– Katto vuotaa, sanoi totinen miesääni seniorijumpan … Lue lisää »

Syksy toi tutut liikuntakuviot

Syksy on hieno vuodenaika monestakin syystä. Tänä vuonna syksy on näyttänyt parastaan ainakin upeilla ilmoilla, joskin vaihtelevat säät ovat tavallisempia syksyisin. Uuden sadon marjat, hedelmät ja juurekset ovat parhaimmillaan. Sadonkorjuukin on mukavaa puuhaa, jos siihen on mahdollisuus.

Liikunnan harrastaja kiittää, kun taas kaikki viikkotunnit alkavat. Jokainen voi koota sellaisen paletin kuin haluaa, mutta tietysti täytyy ottaa huomioon, mitä oma asuinpaikka … Lue lisää »

Tekosyitä on helppo keksiä

Jos muistaa ajan, jolloin presidentit olivat kekkosia, muistaa varmasti myös UKK:n lanseeraaman iskulauseen: Kaikki syyt, jotka estävät liikkumasta, ovat tekosyitä. En muista, menikö lausahdus täsmälleen näin, mutta ajatus oli kuitenkin tämä. Se on selvää, että aivan kirjaimellisesti tätä ajatusta ei pidä ottaa, mutta suuri totuuden siemen siinä on.

Ihminen on erittäin taitava keksimään syitä, jos ei ole halukas toimimaan tietyllä … Lue lisää »

Aurinko houkuttaa sauvakävelylle

Hieno aurinkoinen sää tämän viikon aluksi sai minut muistamaan entisen työtoverini lausahdusta samanlaisena päivänä. Vain lujaluonteinen ihminen pystyy olemaan sisätiloissa koko päivän tällaisella säällä, hän sanoi naama peruslukemilla.

Ei ollut luonteeni riittävän luja, sillä oli pakko sännätä lenkille, vaikka olinkin ollut jo aamujumpassa. Otin vielä sauvat mukaan, ja niin kului tunti rattoisasti. Kun palasin lenkiltä, naapuri oli rapsuttamassa pihaansa puhtaaksi. … Lue lisää »

Painoa pois maltillisesti

Vuosi sitten päätin tehdä jotakin pikkuhiljaa lisääntyneelle elopainolleni. Ei kai minua olisi voinut oikein lihavaksi sanoa, mutta itsestäni vain alkoi tuntua, etten halua kantaa näin monta ylimääräistä kiloa. Rehellisesti sanottuna painoin enemmän kuin koskaan ennen, enkä pitänyt tilanteesta.

Koskaan en ole ollut dieettien ihailija. Karppausta kokeilin silloin, kun karppausaalto oli kovimmillaan. Siitä jäi sikäli hyvää, että lopetin perunan syönnin. Leipää … Lue lisää »

Entä jos liikunta ei nyt nappaa?

Joskus tulee hetkiä, jolloin liikunta ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta. Se ei ole tietysti mitenkään vaarallista, mutta liian usein ei saa antaa tällaisen ajatuksen tulla mieleensä. Muistan vuosien mittaan pari kertaa käyneen niin, että uimakassi on ollut pakattuna ja olen laittamassa ulkovaatteita päälle, kun huomaan, etten jaksakaan lähteä.

Kyse on silloin yleensä väsymyksestä, ehkä myös huonosti nukutusta yöstä, jonka vaikutus iskeekin … Lue lisää »