Avainsana: laihduttaminen

Laihdutus voi myös onnistua

Kannattaako laihduttaa vai ei, sitä pohtii aika moni. Suosittelen jättämään pohdinnat sikseen ja aloittamaan laihdutuksen, jos tarvetta on. Muutaman kilon ylipaino ei varmaankaan ketään haittaa, ellei läski satu olemaan keskivartalossa, jossa se on terveysriski. Silloin auttaa, kun päivittää ruokavalionsa terveelliseksi.

Synkkiä pilviä laihduttajien taivaalle sinkosi kylläkin Helsingin Sanomissa 11. marraskuuta julkaistu juttu, jonka mukaan harva laihduttaja onnistuu. Onnistumisella tässä yhteydessä … Lue lisää »

Laihdutusta kuin televisiossa

Televisiosta tulee runsaasti kokkausohjelmia ja toisaalta taas laihdutusohjelmia. Tavallaan ne edustavat kahta ääripäätä ja lyövät toisiaan poskelleen. Kokkausohjelmia olen aivan satunnaisesti joskus katsonut, joten jätän ne omaan rauhaansa, vaikkakin niiden runsautta aina silloin tällöin ihmettelen.

Amerikkalaista Suurin pudottaja -ohjelmaa olen katsonut sentään hieman enemmän, joskaan en säännöllisesti. Siinä mietityttää monikin asia. Kenelle nämä ohjelmat on tarkoitettu? Saako tällainen ohjelma jonkun … Lue lisää »

Salakavalat lisäkilot

Jokaisella on varmaan oma tarinansa syistä, jotka kerryttävät liikakiloja. Perimmäinen syy on tietysti yksinkertainen. Ihminen helposti syö enemmän kuin kuluttaa. Pahinta tässä on liikakilojen kertyminen kuin huomaamatta, salakavalasti.

Aika usein kuulee toivomuksen, että painoa olisi 4-5 kiloa vähemmän, ja monelle tuo pudotus olisikin riittävä. Puhetta laihduttamisesta riittää, mutta mieleeni tulee erään työkaverini tokaisu työpaikan kahvipöydässä: Älä puhu laihduttamisesta pulla suussa. … Lue lisää »