Avainsana: kuntosaliharjoittelu

Salitreeniin tulee välillä taukoa

Joskus vain käy niin, että salitreeniin tulee taukoa, eikä aina ole kyse edes tekosyistä. Kesällä golf ja muut ulkoharrastukset veivät minulta sen verran aikaa, että kuntosalikäynnit olivat satunnaisia. Eri syistä salikäynnit eivät palautuneetkaan syksyllä tuttuun kahteen viikkokertaan. Liikuntaa sentään tuli haravoinnissa ja muissa pihatöissä sekä jumpan ja pilateksen viikkotunneilla. Toistaiseksi salikäyntejä on ollut vain yksi viikossa.

Kerta viikossa riittänee lihaskunnon … Lue lisää »

Kipin kapin kuntosalille

Jalkaprässissä hikoillessani mieleeni tuli, että nyt on mitä parhain aika aloittaa kuntosaliharjoittelu. Moni näet mietiskelee, että kuntosalilla käyminen olisi tarpeellinen harrastus. Hyvän lihaskunnon merkityksen kun jokainen ymmärtää. Nyt olisi monellakin tapaa ihanteellinen aika uudelle kuntoilijalle avata kuntosalin ovi. Kannattaa kuitenkin heti alkuun ymmärtää, että liian harvaan kuntosalilla käyminen on lähes yhtä huonoa kuin liian usein käyminen. Liian harvalla tarkoitetaan esimerkiksi … Lue lisää »

Hyvä lihaskunto auttaa arjessa

Optimized-IMG_1773Hierojani sanoi joskus, että hänellä on potentiaalisia asiakkaita vaikka millä mitalla. Ne ovat niitä, jotka tämän tästä lausahtavat, että pitäisi tilata aika hierojalle, mutta eivät kuitenkaan tilaa. Tätä tokaisua hieman muuttaen voisi sanoa, että tulevia kuntosalikävijöitä riittää kaduille ja kujille tuhansia. He taas yleensä sanovat tai ainakin ajattelevat, että viimeistään ensi viikolla alkaa kuntosaliharjoittelu. Koskaan ei lihaskuntoharjoittelun aloittaminen kuitenkaan ole … Lue lisää »

Salikohtaamisia

Aloitin säännöllisen kuntosaliharjoittelun pitkän tauon jälkeen viime syksynä. Useimmiten se oli kuitenkin ohjattua kiertoharjoittelua. Se on varmasti hyvää, mutta ei välttämättä minun juttuni. Joulun jälkeen olen käynyt kuntosalilla kahdesti viikossa, ja huomaan pitäväni siitä.

Varmaan kaksi ohjelmoitua harjoittelua viikossa on minulle sopivaa, koska se jo vaikuttaa lihaskuntoon, eikä salilla käyminen ole – ainakaan toistaiseksi – vastenmielistä. Lisäksi liitän joka käyntiin … Lue lisää »