Avainsana: kuntosali

Liikunnan ohjeistusta kannattaa arvioida

Ehkä liioittelen, mutta tuntuu, ettei mene juuri päivääkään, ettei jotakin liikunta-, ruokailu- tai muuta elämäntapaohjetta tule mediassa esiin. Usein ne on vielä tehty tyyliin viisi uutta liikettä, viisi terveellisintä ruokaa tai muuta vastaavaa. Tunnen silti tämän piikin tavallaan osuvan myös itseeni, olen toki monesti kirjoittanut erilaisista suosituksista tai mainittujen aihepiirien kirjoista, joihin olen onnistunut tutustumaan.

Ei kai tässä muuta kuin … Lue lisää »

Liikunnasta saatiin uudet suositukset

Nyt on saatu uusi liikuntasuositus, vaikka tiedonpuute tuskin tällä alalla vaivaa. Kun vain tutkii vaikka viikon aikana erilaisia mediassa julkaistuja liikuntaohjeita, pysyy hyvin informoituna. Ehkä tämä uusikin liikuntasuositus on tarpeen, mutta vähän epäilyttää, saako se ketään ennestään nihkeästi liikuntaan suhtautuvaa liikkumaan aiempaa enemmän. Tuollainen kaiken liikuskelun laskeminen liikunnaksi saattaa päinvastoin harhauttaa jonkun ajattelemaan, että normaali kotiaskareitten teko riittää. Minusta selvempi … Lue lisää »

Kuntosali ei tarjoa pikavoittoja

Tammikuu on kuin joulukuu kuntosali- ja liikuntayrittäjille. Moni havahtuu vuodenvaihteessa miettimään omia kuntoilutapojaan ja tekemään päätöksiä niiden kohentamisesta. Tähän huutoon on myös hyvin vastattu, ja erilaisia kehonhuoltokursseja järjestetään erityisesti vuoden alussa. Ne myös vetävät hyvin osanottajia. Jos edes puolet näistä ihmisistä saa pysyvän kipinän, voittajia ovat kaikki.

Perjantaisen seniorijumpan jälkeen joku kysyikin ihmetellen: Kuinka jotkut selviävät niin, etteivät ollenkaan käy … Lue lisää »

Tauko kuntoilusta tuli tarpeeseen

Pääsiäisen takia tuli taukoa liikuntaharrastuksiin. Vasta nyt jälkeenpäin huomasin, kuinka hyvää se teki. Pääsiäisviikolla olin keskiviikkona salilla ja vesijumpassa, ja vasta seuraavana tiistaina oli pilatestunnin vuoro. Tietysti aina välillä on ollut viikkoja, jolloin jokin liikunta on jäänyt syystä tai toisesta väliin, mutta oikea viikon pituinen tauko on toista. Kerran tosin kävin lenkillä tämän lepoviikon aikana.

Tietysti tiedän, että varsinkin saliharjoittelussa … Lue lisää »

Kadonneiden lihasten metsästys

Optimized-IMG_1745Vuodenvaihde on aikaa, jolloin moni miettii muutosta elämäntapoihinsa. Ehkä muutokseen on silloin helpompi tarttua kuin muulloin. Itsekin vuosi sitten muutin liikuntatapojani sen verran, että rupesin käymään kuntosalilla kahdesti viikossa.

Kaikki oli kuitenkin alkanut jo helmikuussa 2014, jolloin huomasin painavani niin paljon etten koskaan aikaisemmin. En halunnut jättää asiaa siihen, vaan ryhdyin laihduttamaan. Laihdutus onnistui paremmin kuin luulinkaan, ja yli 10 … Lue lisää »

Salilla saa nyt puurtaa rauhassa

Katson autiota hiekkaran… eikun katson autiota kuntosalia, jossa saan aivan yksinäni puurtaa oman ohjelmani läpi. Näin tosiaan tapahtui keskiviikkona, mutta tänään lauantaina sen sijaan salilla oli jo muitakin. Ei tietysti ole mikään ihme, että hiekkarannat ja muut ulkoilmapaikat houkuttelevat väkeä, kun vihdoinkin saatiin lämmintä ilmaa. On sitä jo odotettukin.

Pihassa olisi kyllä lihasvoimaakin kaipaavaa työmaata, mutta sali houkutteli kuitenkin enemmän. … Lue lisää »

Kuntoilijakin saa olla kohtelias

Salikokemukseni on vielä säälittävän lyhytaikaista, mutta monenlaista on silti ehtinyt jo tapahtua. Käyttämälläni salilla ollaan ystävällisiä, ja joku joskus jopa vaihtaa muutaman sanan. Vain kerran olen kohdannut töykeästi sanotun ´´minulla on sarja kesken´´ -huomautuksen.

Viimeksi oli aivan päinvastainen tapaus. Kysyin lähellä olleelta mieheltä, onko hänellä treeni kesken laitteessa, johon olin menossa. Tein vain yhden osan ja menin muualle. Kun laite … Lue lisää »

Viikkojärjestys meni uusiksi

Eläköön vuodenaikojen vaihtelu. Nyt täytyy miettiä taas kerran viikkojärjestyskin uuteen muotoon. Kaikki vakioliikuntatunnit jäävät yksi toisensa jälkeen kesätauolle, ja näin on mahdollisuus muuttaa liikunta- ja muita harrastustottumuksiaan mieleiseen suuntaan. Ehkä tekee keholle hyvääkin, että liikuntarytmiin tulee muutos. Toki se voi olla myös sudenkuoppa, jos liiallinen löhöily on houkuttelevaa.

Kansalaisopistot sulkevat ovensa jo huhtikuussa. Käytäntö on varmaan opettanut, että oppilasmäärät rupeavat … Lue lisää »

Meillä asuu tekstiiliurheilija

Tähän on tultu, ostin ensimmäiset uudet treenikamppeet. Kyllästyin pesemään aina samaa t-paitaa, jonka ostin aikoinaan Italiasta. Se on niukkalinjaisuudessaan silti edelleen käypä, sillä tavalliset väljät t-paidat eivät tunnu mukavilta salilla.

Ostin housut ja kaksi paitaa, eivätkä ne hinnoillaan talouttani pysty kaatamaan. Yhteensä meni rahaa runsas 50 euroa. En vertaillut kuin kolmen liikkeen mallistoa, mutta ihmettelemistä riitti sittenkin. Halusin ensiksikin paitoja, … Lue lisää »