Avainsana: kuitu

Kuitu on tärkeä tuki ruokavaliossa

Popsi, popsi porkkanaa on tullut tutuksi rallatteluksi, mutta se sopii hyvin arkiseksi ohjeeksi. En tässä houkuttele ketään kasvissyöjäksi tai vegaaniksi, mutta porkkana olkoon yksi esimerkki ruoasta, joka tuo ravintoon tuiki tarpeellista kuitua. Ikävä tosiasia on, että valtaosa suomalaisista (noin 80 prosenttia) syö liian vähän kuitua ruoassaan.

Yhdeksi nyrkkisäännöksi voi ottaa tavan syödä jokaisella aterialla kuitupitoisia marjoja, juureksia, vihanneksia tai täysjyväviljatuotteita. … Lue lisää »

Viisi terveellisintä ruokaa

Aika vaikealta tuntuu, jos pitää mainita otsikossa vaaditut viisi terveellisintä ruoka-ainetta. Onhan vuosien mittaan jokainen kuullut tai lukenut, mikä ruoka milloinkin on ihmiselle ihanteellisen terveellistä. Ei kukaan tietenkään vaadi, että tietoja pitää uskoa, mutta asiantuntijoiden viestejä ne yleensä ovat. Erilaisia tuotteita on näin tullut mainituksi ainakin kaksikymmentä.

Norjalainen tv-ohjelma Kulutustavaratarkastajat päätti kuitenkin niin sanotusti ottaa härkää sarvista ja pyytää kolmelta … Lue lisää »