Avainsana: kissa

Hänen korkeutensa palveluksessa

Minulla on ollut kolmisen viikkoa korkea-arvoista seuraa. Hänen korkeutensa matkusti luokseni arvolleen sopivasti henkilöauton takapenkillä. Hieman ehkä vieraan arvoa loukkasi matkustaminen isoon kuljetuskassiin teljettynä.

Päivät ovat sujuneet hyvin tämän arvonsa tuntevan kissaneidin palveluksessa. Tosin olen saanut lähes joka päivä palautetta jostakin hyvinvointiin liittyvästä asiasta. Vesikupin veden olen yrittänyt vaihtaa usein, mutta siitäkin ehditään helposti huomauttamaan. Ruokaa on riittävästi, mutta ruokakupin … Lue lisää »

Kissan elämää ja taidetta

Kissalla sanotaan olevan yhdeksän henkeä, mutta niin vain vuodet tuottavat ikääntymisen merkkejä. Koiranvuoden arvioidaan olevan seitsemän ihmisiässä, mutta harvemmin puhutaan kissanvuodesta.

Lähipiiriini kuuluu kaksi kissaa, joita tapaan aika usein. Toisinaan ne (ja niiden edeltäjät) ovat myös olleet hoidossani, joten kissanelämää olen seurannut iät ja ajat.

Nyt vanhempi kissa on 17-vuotias, mutta tämä hopeatassu on vielä virkeä niin kuin hyväkuntoisista vanhuksista … Lue lisää »

Kissa tarjoaa terapiaa, seuraa ja rentoutusta

Kissavideot ovat nykyään suosittua viihdettä. Naurulla on parantava vaikutus, ja kissavideoita katsellessa on vaikea olla totinen. Tietysti voisi hymähtää ja todeta, että älypuhelimia tai tietokoneita tuskin olisi tarvittu tällaiseen tarkoitukseen. Tämä ajattelu kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä kissavideoita on todella ehdotettu yhdeksi keinoksi rentoutua ja hoitaa stressiä.

Jokainen kissanomistaja taas voi huoletta ohittaa kissavideot, sillä oman lemmikin touhujen katsominen on varmasti … Lue lisää »