Avainsana: kirjat

Samat aihepiirit tulevat joskus yllätyksenä

On mielenkiintoista, että luettavaksi perätysten osuu kirjoja, jotka kertovat  samasta aihealueesta tai ainakin sivuavat sitä. Ja näin tapahtuu silti, vaikka kirjat tulevat luettavaksi aivan sattumanvaraisesti, usein siinä järjestyksessä kuin kirjaston varaukset etenevät. Olen tästä ilmiöstä kirjoittanut ennenkin, mutta palaan siihen kuitenkin.

Näitä ajatuksia taas syntyi, kun hiljattain luin Joel Elstelän mielenkiintoisen kirjan Sirkusleijonan mieli. Kun olin juuri saanut kahlatuksi … Lue lisää »

Oma kirjahylly tarjoaa nyt lukemiset

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista lukuviikkoa, ja ajankohdan voi sanoa olevan joko hyvin sopiva tai aivan sopimaton. Näkökulma riippuu sanojasta ja kokijasta. Jos on vain kirjaston varassa, lukemiset taitavat olla jo vähissä. Toisaalta monella on nyt tavallista enemmän aikaa myös lukemiselle.

Tässä ajassa kirjahyllyjen hyllynlämmittäjät ovat kullanarvoisia. Ehkä näihin hyllynlämmittäjiin on tartuttu vain silloin, kun on tarvinnut niistä pyyhkiä pölyjä. Nyt … Lue lisää »

Pelaaminen on vienyt nuorilta lukuinnon

Miksi nuoret eivät lue? kysyy Helsingin Sanomien Mielipide-osastossa omassa kirjoituksessaan kahdeksasluokkalainen Majlinda Raci. Hän on omakohtaisesti huomannut suomen kielen taitonsa kohentuneen merkittävästi juuri kirjoja lukemalla. Kun hän kysynyt tovereiltaan, miksi he eivät lue, nämä vastaavat lukemisen olevan turhaa. Pelaaminen on näiden nuorten mielestä palkitsevampaa. Majlinda on muuttanut Suomeen vasta kymmenvuotiaana.

Koulutyttö kirjoittaa tärkeästä asiasta ja viisaasti. Kun nuoret eivät lue … Lue lisää »