Avainsana: kirjapiiri

Puut osaavat liikkua ja muita väitteitä

Tarvitaan saksalainen metsänhoitaja, ennen kuin ymmärrämme inhimillistää puut. Samaan hengenvetoon voi tietysti kysyä, onko sellainen edes tarpeellista. Toki suomalaiset osaavat arvostaa puitaan ja metsiään, nauttia niistä ja nousta vaikka yhtenä rintamana vastustamaan jonkin alueen avohakkuuta tai suojelemaan yksittäistä puuta. Peter Wohlleben (suomennettuna Hyväelämä) on kuitenkin koonnut kansien väliin monenlaisia ajatuksia synnyttävän kirjan Puiden salattu elämä, Kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä.Lue lisää »

Syksy toi tutut liikuntakuviot

Syksy on hieno vuodenaika monestakin syystä. Tänä vuonna syksy on näyttänyt parastaan ainakin upeilla ilmoilla, joskin vaihtelevat säät ovat tavallisempia syksyisin. Uuden sadon marjat, hedelmät ja juurekset ovat parhaimmillaan. Sadonkorjuukin on mukavaa puuhaa, jos siihen on mahdollisuus.

Liikunnan harrastaja kiittää, kun taas kaikki viikkotunnit alkavat. Jokainen voi koota sellaisen paletin kuin haluaa, mutta tietysti täytyy ottaa huomioon, mitä oma asuinpaikka … Lue lisää »

Tiiliskiveen kannattaa tarttua

Optimized-9789513173050_200-2Osallistuin muutama vuosi sitten kirjapiiriin, jossa pari piirin jäsentä kertoi arvostavansa kirjoja sen mukaan, paljonko niissä on sivuja. Arvostus meni vieläpä niin, että ohuet kirjat olivat arvostusasteikon yläpäässä.
En ruvennut asiasta oikeasti keskustelemaan, sillä kirjapiirissä tietysti täytyykin olla noin 200-sivuisia kirjoja, koska piirin toiminta on niin aikataulutettua.
Muuten olen kyllä vahvasti eri mieltä tästä asiasta.
Mielestäni vain ja ainoastaan kirjan … Lue lisää »