Avainsana: kirja

Lukeminen lumoaa ja haastaa

Optimized-IMG_1797Yksi ystäväni haluaa lukea vain kirjoja, joista tulee onnelliseksi. Minulle taas riittää, että pystyn samaistumaan johonkin ihmiseen, asiaan tai paikkaan lukemassani teoksessa tai kirja muusta syystä kiehtoo minua. Moniin seikkailuihin ja ihmissuhteisiin niissä joka tapauksessa viedään.

Kirja saattaa olla myös haasteellinen, olkoon esimerkkinä brittikirjailija Kate Atkinsonin teos Elämä elämältä. Siinä hän  kertoo päähenkilöiden elämästä eri muunnelmina haastaen lukijan miettimään, jos … Lue lisää »

Hyvä kirja johdattaa elämyksiin

Erilaisten tietotekniikkavälineiden käyttö haukkaa nykyihmisen ajasta melkoisen osan. Tietokoneen tai tabletin äärellä vilahtaa tunti huomaamatta, ja älypuhelintakin täytyy vilkaista tämän tästä. Näennäisesti seuraamme aikaa ja tapahtumia entistä paremmin, mutta tekee mieli väittää, että entistä pintapuolisemmin.

Tietolähteemme ovat sirpaloituneet, ja esimerkiksi nettilehtien uutisten seuraaminen on valitettavan usein vain klikkauksia ja otsikoiden lukaisemista. Sähköpostejakin luetaan välillä niin hätäisesti, ettei malteta enää keskittyä … Lue lisää »