Avainsana: kävely

Reipas kävely kohottaa peruskuntoa

Kävelystä olen kirjoittanut jo aiemmin, mutta nyt täytyy palata aiheeseen, sillä kävely ja sauvakävely ovat kokeneet uuden tulemisen. Kun ei toistaiseksi ole mahdollista harrastaa monipuolisesti liikuntaa, yksi ja toinen on ottanut kävelysauvat esiin ja löytänyt retkipolut. Uutta on kuitenkin, että useampi kuin ennen myös tervehtii muita liikkujia, vaikka eivät olekaan tuttuja. Tämä lienee uutta yhteisöllisyyttä, kun samoilemme maastossa ylläpitämässä omaa … Lue lisää »

Marjametsään tai kävelylle, aivot ja sydän kiittävät

Jokainen varmasti tietää, että liikunta tekee hyvää ja on eduksi terveyden ylläpidossa. Liikuntatapoja on myös niin paljon, että varmasti jokaiselle on olemassa sopiva ja miellyttävä liikunnan muoto. Ihmisen mieli vain on sellainen, että on helppo keksiä syitä, miksi juuri tänään ei liikunta sovi. Toki on ihmisiä, jotkat joutuvat syystä tai toisesta tahtomattaan rajoittamaan liikuntaa. Joka tapauksessa liikunta edistää verenkiertoa ja … Lue lisää »

Oman askelpituuden voi laskea helposti

Ensimmäinen askel on tärkein, niin monessa asiassa, mutta aivan konkreettisesti kävelyssä. Kun tulee otetuksi ensimmäinen askel, seuraavaa on vaikea olla ottamatta. Jokaisella on omanlaisensa askel; olemmehan me erikokoisia, eri-ikäisiä ja erikuntoisia. Askelmittarit, aktiivirannekkeet ja puhelinsovellukset auttavat jokaista, joka haluaa tietää päivittäisten askeltensa määrän. Kun tekniikka tietää kävelijästä ainakin pituuden ja painon, askelmääräkin selviää.

Luulisin yleisesti arveltavan, että 10 000 askelta … Lue lisää »

Kävelijällä on oma perusrytmi

Optimized-IMG_1999Kun joku irvailee golfista kirjoitettujen kirjojen lukumäärää, golfari yleensä kysyy, montako kirjaa on kirjoitettu 100 metrin juoksusta. Golfissa todella riittää asiaa eri näkökulmista.  Tämä vanha juttu tuli mieleeni, kun rupesin lukemaan Frédéric Grossin kirjaa Kävelyn filosofiaa.  Helposti voi ajatella, että kävely on niin tavallinen asia, ettei siitä juuri kirjaa voi kirjoittaa. Tosin siitä ollaan varmaan yksimielisiä, että kävelemään oppiminen … Lue lisää »

Kävellen kuntoa ja ajatuksia

Kävely on hyvä tapa aloittaa liikunnan harrastaminen, jos ei oikein löydä omaa lajiaan. Vauhdin voi säädellä itselleen sopivaksi, ellei välttämättä tarvitse kaveria vierelleen. Jos kaverusten vauhti poikkeaa paljon toisistaan, on parasta laittaa tossua toisen eteen aivan yksikseen itselle sopivaa vauhtia. Silloin liikunnasta tulee mukavaa ja jopa tehokasta.

Nykyään kohtaa tämän tästä mediassa tarinoita kävelyn harrastajasta, joka on joko omasta innostuksestaan … Lue lisää »