Avainsana: Joel Haahtela

Kadonnutta isää etsimässä

Kirjailija Joel Haahtela on yksi mielikirjailijoistani. Hänen tekstinsä on rikasta ja sujuvaa, lauseet täynnä merkityksiä. Uusimmassa teoksessaan Hengittämisen taito hän on tarttunut kipeään aiheeseen, kadonneen isän etsimiseen.

Kadonneita isiä etsitään milloin televisio-ohjelmien, milloin geenikarttojen avulla. Usein asia tulee polttavan tärkeäksi, kun ilman isää eläneelle syntyy omia lapsia. Ketjusta puuttuva lenkki halutaan silloin saada selville. Usein on menetetty myös yhteys isänpuoleisiin … Lue lisää »

Kuolemasta kirjoittaminen on myös terapiaa

Kuolema on vaiettu aihe, lähes tabu, meidän kulttuurissamme. Onneksi aina ei sentään vaieta. Aika paljon on kirjoitettu kirjoja, joissa kerrotaan esimerkiksi syöpäpotilaiden kohtaloista. Toisinaan kirjoittaja on itse potilas, toisinaan lähiomainen. Nämä kirjat ovat tärkeitä muistuttamaan, että elämässä voi sattua kaikenlaista. Lisäksi ne ovat hyviä terapiakirjoja omaisensa menettäneille, niin kirjoittajille kuin lukijoille.

Luin pari kuolemasta enemmän tai vähemmän kertovaa teosta ja … Lue lisää »

Lukuhaasteet avasivat silmiä

Tämä vuosi on ollut yhtä lukuhaasteiden suoritusta. Normaalistikin luen paljon, päivittäin, mutta lukuhaasteet ovat kyllä ohjanneet lukemisharrastusta.

Kaksi ensimmäistä lukuhaastetta tulivat valmiiksi jo keväällä. Niissä kummassakin piti lukea kirjoja, jotka täyttivät tietyt kriteerit. Kriteerit olivat sen verran väljiä, että vasta loppuvaiheessa täytyi oikein valita sopivia kirjoja, että kaikki kohdat tulivat valmiiksi.  Siinä tuli kyllä luetuksi sellaisiakin mielenkiintoisia kirjoja, joita ei … Lue lisää »

Taiteilijaelämää kirjan sivuilla

Taiteilijat ja taidemaailma inspiroivat myös kirjailijoita. Onneksi näin on, sillä tuotokset ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Kuinka ollakaan, olen lukenut peräkkäin kolme fiktiivistä taiteilijaromaania ja viihtynyt niiden parissa.

Kaikille on yhteistä, että niissä fakta ja fiktio kohtaavat mainiona yhdistelmänä. Kuvattavina on joko taiteilija historiallisena henkilönä ja/tai ihan aitoja taiteilijan aikalaisia, vaikka kysymys onkin kaunokirjoista.

Joel Haahtelan 10. teos Mistä maailmat Lue lisää »