Avainsana: hiilijalanjälki

Ilmastonmuutos on jokaisen asia

Peppi Pitkätossun isä Efraim eleli jollakin Etelämeren saarella ja vilvoitteli lepotuolissa istuen varpaitaan merivedessä. Leikki sikseen, mutta paratiisimaiset olot oikeasti viehättävät meitä täällä pohjoisessa eläviä. Valitettavasti paraatisia ja vilvoittavaa merta uhkaa vakava muutos. Vesi on vaarassa nousta niin korkealle, että matalista saarista on jäämässä vain muisto. Syy on kaikkien tiedossa. Ilmaston lämpeneminen on uhkatekijä, joka jo nykyään otetaan vakavasti. Ellei … Lue lisää »

Parannetaan maailmaa syömälläkin

Miksi syömisestä on tullut niin vaikeaa? parahti joku hiljattain. Kyseessä ei ollut kukaan syömishäiriöinen vaan ihan tavallinen ruoankuluttaja. Ohjeita kulloinkin oikeaksi nimettyyn ruokavalioon on toden totta monia ja toisistaan jopa toisensa kumoavia. Ovat kyllä syöjätkin hyvin erilaisia, joten jokainen joutuu muovaamaan itselleen sopivan ruokavalion ja ruokailurytmin. Lisään vielä tähän soppaan yhden tekijän, nimittäin vähäpäästöisen ruoan.

Artikkelikuvaan olen koonnut ihan tavallisesta … Lue lisää »

Ilmastonmuutos tässä ja nyt

Kun valitsen kaupassa luomuruokaa, ajattelen tekeväni paitsi terveellisen, myös ekologisesti hyvän valinnan. Näin tietysti voi ollakin, mutta toisinaan tässäkin kumarrus toiseen suuntaan on pyllistys toiseen suuntaan. Oikeaa tietoa omasta hiili- tai vesijalanjäljestä on toistaiseksi kirjavien tuotemerkintöjen takia vaikea tietää. Tähän on luvassa kuitenkin muutosta, sillä EU on harmonisoimassa merkintöjä, ja ne tulevat aikanaan pakollisiksi. Silloin jokainen voi nykyistä paremmin vahtia … Lue lisää »