Avainsana: Helmet-lukuhaaste

Iloinen kirja? Kirjassa on pelkoja? Kirjassa on sauna?

Otsikon kysymykset ovat poimintoja tämän vuoden Helmet-lukuhaasteen aiheista. Taas kerran toiset kohdat ovat helppoja toteuttaa, toiset edellyttävät vähän miettimistä. Kun kohtia on 50, toteuttaminen näin aluksi on helppoa. Lukemalla vain muutenkin valitsemiani tai ennakkoon varaamiani kirjoja on täyttynyt jo yhdeksän kohtaa. Yhdeksäs kirja JP Koskisen Tulisiipi sopii mainiosti kohtaan 39 Kirjassa lennetään. Teos nimittäin alkaa siitä, kun pieni Kaarle-poika … Lue lisää »

Lukemiseen uutta ulottuvuutta

Ilman Jörn Donnerin mainoslausettakin tiedän hyvin, että lukeminen kannattaa aina. Olen lukenut paljon lapsesta asti ja aion tätä harrastusta jatkaa niin kauan kuin mahdollista. Tänä vuonna lukemisharrastukseen on tullut uusia ulottuvuuksia ja ihan mukavia sellaisia.

Tavallisesti olen tottunut saamaan erilaisia suosituksia ja jopa listoja lukemisen arvoisista kirjoista, mutta nyt asia onkin kääntynyt oikeastaan nurin kurin. Kirjastojen aloittamat leikkimieliset lukemishaasteet toimivat … Lue lisää »

Lukemiseen tuli haasteita

optimized-fullsizeoutput_73fEnää ei taideta paljonkaan tehdä lupauksia uudelle vuodelle, vaan nyt osallistutaan erilaisiin haasteisiin. Kahteen haasteeseen olen minäkin päättänyt lähteä mukaan, ja molemmat liittyvät rakkaaseen harrastukseen, lukemiseen. Toiseen haasteeseen osallistun ihan vain itsekseni, toisessa taas on yli 3000 muutakin osallistujaa.

Joskus kirjan lukeminen saa aikaan jotain konkreettista eikä vain uutta mietittävää. Näin minulle tapahtui, kun luin Finlandia-palkitun Jukka Viikilän teoksen Akvarelleja Lue lisää »