Avainsana: Helmet-lukuhaaste 2021

Nojatuolimatkailua lukuhaasteen ehdoilla

Tuntui kuin olisin viime viikolla vieraillut saksalaisen pariskunnan luona Hampurissa. Niin elävästi kirjoittaa Stefan Moster teoksessaan Rakkaat toisilleen Ineksestä ja Danielista. Heidän elämänvaiheisiinsa oli helppo eläytyä, erityisesti kipeään haluun saada lapsi. Kuukausi toisensa jälkeen pariskunta käy klinikalla, toivoo ja pettyy.

Ines pitää pientä viinikauppaa, Daniel on suunnittelutoimistossa hyvässä työpaikassa. Kumpikin on kotoisin viinitilalta. He asuvat uudella asuntoalueella modernissa kerrostalossa, josta … Lue lisää »

Hoivakodin kissa lohdutti läsnäolollaan

Vuoden alku tietää minulle nykyään myös uutta lukemishaastetta. Vuoden 2021 Helmet-haaste julkaistiin juuri ennen vuodenvaihdetta. Mukana tässä haasteessa on tuhansia osanottajia, ja keskustelu ryhmän Facebook-sivulla on vilkasta. Sieltä saa erinomaisia vinkkejä muuhunkin lukemiseen kuin haastekohtien täyttämiseen.

Aikaisemmin olen lukuhaasteen kohtia tutkiessani etukäteen miettinyt, mitkä kohdat mahtavat olla vaikeimmat täyttää. Yleensä olen veikkauksissani epäonnistunut eli vaikeimmaksi luulemani ovatkin ehkä täyttyneet jo … Lue lisää »