Avainsana: hathajooga

Jooga ja taideteokset sopivat hyvin yhteen

Jooga on nykyään hyvin suosittu liikuntamuoto, ja Suomessa se nimenomaan on liikuntaa eikä uskonnonharjoitusta kuten aina silloin tällöin näkyy väitettävän. Samanlaista jooga on ollut jo vuosikymmeniä sitten, jolloin se rantautui Suomeen. Täällä yleisin joogalaji on hathajooga, mutta useita muitakin joogalajeja on varsinkin kymmenen viime vuoden aikana yleistynyt Suomessa.

Joogaa useimmiten harjoitetaan ryhmissä erilaisissa liikuntasaleissa, mutta nyt jooga on levittäytynyt myös … Lue lisää »

Joogaa sydämen halusta

Pesukoneessa pyörivät pyykit ja mielessä pyörivät monet muistot juhannuksen joogakurssilta. Miltä tuntuu aloittaa uusi päivä kello 7.30 puolentoista tunnin joogaharjoituksella, syödä aamiainen, tehdä luontoretki, olla vajaa tunti asanakoulussa, syödä lounas, ulkoilla tai levätä, tehdä toinen puolentoista tunnin joogaharjoitus, syödä päivällinen ja rauhoittua iltaan? Vastata voin yhdellä sanalla: hienolta.

Olen aloittanut hathajoogan harrastamisen jo 1990-luvulla, mutta nyt on eri syistä ollut … Lue lisää »

Jooga on muuta kuin suorittamista

Tutustuin joogaan ensimmäisen kerran yli 20 vuotta sitten. Se tuntui hyvältä aivan alusta lähtien. Sittemmin kävin talvikaudella säännöllisesti joogaamassa kerran viikossa, kunnes kaksi, kolme vuotta sitten oman paikkakunnan jooganohjaaja lopetti. Uusi ohjaaja siirsi tunnin sellaiseen iltaan, jonka olen varannut aivan muuhun harrastukseen. Niinpä jooga jäi, mutta aina silloin tällöin huomaan kaipaavani niitä tunteja.

Olen aina harjoittanut lempeää hathajoogaa, joka onkin … Lue lisää »