Avainsana: golf

Ulkoharrastukset tuovat iloa vaikeana aikana

Vähäisten lähikontaktien aikaan tulee mieleen, että täytyy tässä jotakin muutakin hyvää olla kuin mahdollinen säästyminen virukselta.

Ainakin valoisuus ja kevään etenemisen seuraaminen tuovat iloa. Pidän sepelkyyhkyn ujeltavaa kujerrusta mukavana äänenä, ja nyt uhuuta on taas kuulunut lähistöllä. Viime kesänä näin sepelkyyhkypariskunnan käyskentelevän omalla pihallani. Rusakkoja loikkii tämän tästä pihan halki. Yksi vanha rusakkouros on tullut suorastaan tutuksi. Samat pupujussit varmaan … Lue lisää »

Uusi golfkausi toi monta uutta sääntöä

Viime viikon kovat ja kylmät tuulet muistuttivat taas sopivasti, että golf on parasta lämpimänä kesäpäivänä. Suomen vaihtelevat säät kuitenkin ovat mitä ovat, ja siihen on golfarinkin tyytyminen. Alkanut kausi on tuonut kuitenkin golfarin elämään muutakin miettimistä kuin säiden jatkuva vaihtelu. Vuoden alusta pelin sääntöihin on tullut runsaasti muutoksia. Pieniä muutoksia on tietysti tullut tämän tästä vuosien mittaan, mutta nyt hyvin … Lue lisää »

Kesällä liikuntaharrastus on oma juttunsa

Useimmat liikuntaryhmät aloittavat kesätauon jo viikkoja ennen kuin Suvivirsi raikaa koulujen lukukauden lopussa. Tauko on taatusti paikallaan, sillä jo hyvissä ajoin kevään korvalla näkyy osallistujien määrässä katoa. Saman kadon voi havaita ensimmäisinä aurinkoisina ja lämpiminä toukokuun päivinä kuntosaleilla ja uimahallissa. Aika turhilta tuntuvatkin joka kesä esitetyt valitukset uimahallien kesäsuluista. Todellisuudessa kesällä ei sisähalleissa olisi riittävästi väkeä, vaikka vettä sataisi. Lisäksi … Lue lisää »

Toukokuun askelten määrä tuli selväksi

Huomaan olleeni hyvä tulevan kehityksen haistaja, kun jo muutama vuosi sitten ostin aktiivirannekkeen itselleni. Nythän kerrotaan myös monista uusista mittausmenetelmistä, joihin ihmiset ovat hurahtaneet. Heti täytyy kuitenkin tunnustaa, että lähinnä tietoteknikkaongelmista johtuen ranneke lojui laatikossa käyttämättömänä, eikä ollenkaan viitoittanut minua kuntoilun jaloon harrastukseen. Onneksi kuitenkin oli itsellä ymmärrystä harrastaa liikuntaa riittävästi.

Toukokuun alussa päätin kuitenkin kaivaa rannekkeen esiin ja katsoa, … Lue lisää »

Olympialaiset olohuoneessa

Suuria tunteita ruudun täydeltä on jo nähty yli viikon verran, kun olympialähetyksiä on tullut monesta tuutista. Raavaat miehetkin yltyvät halailemaan toisiaan ja liikuttuvat menestyksestä. Toki myös kyyneleitä nieleskeleviä, pettyneitä kilpailijoita on nähty, mutta näinhän sen tietysti kuuluu ollakin, kun kamerat kuvaavat kaiken aikaa tapahtumia. Silti joskus tuntuu turhalta, kun juuri alisuorittanutta kilpailijaa vaaditaan analysoimaan, mikä meni pieleen. Tuskin sitä aivan … Lue lisää »

Golftapoja muilla mailla

Golfmatkailu on mainio tapa tutustua vieraaseen maahan. Vaikka golfin säännöt ovat kansainväliset ja samat kaikkialla, eri maissa on kuitenkin erilaisia muita käytäntöjä. Suomessa on turha puhua golfista eliittilajina, mutta esimerkiksi Italiassa olen kuullut sanottavan, että golfia pelaavat vain vanhat ja rikkaat.

Omakohtainen kokemuskin on golfiin suhtautumisesta Italiassa. Olin kolmen viikon kielikurssilla Firenzessä ja majoituin luostariin, joka oli aivan kielikoulun naapurissa. … Lue lisää »

Hidas pelaaminen haittaa golfissa

Golf on tasapuolinen laji, se ei erottele herroja narreista. Tämä juolahti mieleeni, kun luin pari viikkoa sitten kaupunginjohtajan lehteen kirjoittaman kolumnin. Hän paheksui siinä, kuinka hänen ryhmäänsä oli kehotettu pelaamaan nopeammin. Ehkä nopeuttamispyynnön esittämistavassa on ollut toivomisen varaa, mutta tämän tästä joudutaan kuitenkin hitaille ryhmille esittämään pyyntöjä pelin nopeuttamiseksi. Siinä on kyse koko kentän rullaamisesta. Tarkennuksena kerrottakoon, että kuvan golfkentällä … Lue lisää »

Hyviä golfsäitä odotellessa

Golfarin toiveena on lämmin poutasää päivällä ja sadetta yöllä. Monelle muullekin sellainen kevät- ja kesäsää varmaan sopii parhaiten. Tämän pelikauden aloitus on ollut kyllä kaikkea muuta, sillä sadetta ja kylmää tuulta on ollut monena päivänä. Tosin sade sinänsä ei estä pelaamista, mutta se on vain hankalaa, kun pelivälineet ja muut kamppeet kastuvat. Sateessa monet pelaavat vain silloin, kun kilpailupäiväksi sattuu … Lue lisää »

Golfia muualla ja kotikentällä

Optimized-IMG_0376Matkailu on myös kärsinyt talouden taantumasta, mutta golfmatkailua taantuma ei ole pahasti puraissut. Golfin harrastajan ei tarvitse lähteä hakemaan vaihtelua Suomen rajojen ulkopuolelta, sen takaavat maamme yli 130 kenttää.

Jos kaipaa hieman erilaisempaa, voi matkata esimerkiksi Ahvenanmaalle, jonka Ålands golfklubbenin kaksi kenttää Kungsbanan ja Slottsbanan ovat vuodesta toiseen suosittuja. Nykyään on samassa yhteydessä myös 6-reikäinen par-3 -kenttä Prinsessa, ja lisäksi … Lue lisää »