Avainsana: eurooppalainen sairaanhoitokortti

Pieni kortti, iso apu, jos sairastut ulkomailla

Useimmilla matkailijoilla on ulkomaanmatkoja varten matkavakuutus. Se on tietysti tarpeellinen, mutta sen täydennykseksi kannattaa hankkia Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen saa maksutta jokainen Suomessa sairausvakuutettu tai jos Suomi vastaa hoidon kustannuksista. Kortin voi tilata Kelan asiointipalvelusta. Kortti pätee EU- ja Eta-maissa (Islanti, Liechtenstein, Norja) sekä Sveitsissä.

Sairaanhoitokortti täydentää matkavakuutusta, sillä se auttaa hoitoon pääsyssä, jos matkalla sairastuu äkillisesti tai joutuu tapaturmaan. Hoito … Lue lisää »

Omalääkärin kanssa kahvilla

Omalääkäri soittaa Annalle ja pyytää kahville. Anna ja hänen miehensä ovat juuri valinneet hänet omalääkärikseen, sillä he ovat muuttaneet, eivätkä viitsi vaivata entistä omalääkäriään. Tällä olisi liian pitkä matka heidän luokseen, jos hän Annan tai miehen sairastuttua tulisi kotikäynnille. Niinpä uusien naapurien suosituksesta he ovat valinneet uuden lääkärin itselleen. Uusi omalääkäri kiittää saamastaan luottamuksesta ja kutsuu Annan miehineen kahville. Hän … Lue lisää »