Avainsana: Donna Leon

Liikaa paisunut matkailu on haitaksi

Moni varmaan tunnistaa sanonnan Turisti vihaa toista turistia. Ihmisillä on halu päästä paikkaan, jossa vielä voisi kokea jotakin alkuperäistä tunnelmaa ilman toisia matkailijoita. Toisaalta samat ihmiset haluavat nähdä juuri tietyt paikat, ja soppa on valmis. Eipä siis ihme, että monet tunnetut kaupungit ja nähtävyydet ovat muuttuneet turistirysiksi. Se taas heikentää alkuperäisten paikkakuntalaisten elämänlaatua. Häviäjiä tavallaan ovat myös matkailijat, sillä erilaisia … Lue lisää »

Donna Leon ja keltaiset sukat

Turussa viikonvaihteessa pidettyjen kirjamessujen eittämättä kuuluisin kirjailijavieras oli Donna Leon, 1980-luvusta asti Italiassa asunut yhdysvaltalainen kirjailija. Nykyisin hän ei enää asu vakituisesti Venetsiassa, vaan on muutama vuosi sitten kaupungin turistitulvaan kyllästyneenä muuttanut pienelle paikkakunnalle Sveitsiin.

Donna Leon on viehättävä persoona, joka vastaili haastattelijan kysymyksiin välillä ilkikurisesti, mutta myös asiallisesti. Hän oli pukeutunut housuasuun, johon kuuluivat muiden muassa punainen samettitakki ja … Lue lisää »

Kiinalainen juttu

Luen mielelläni dekkareita, mutta en pidä väkivallalla mässäilevistä kirjoista. Onneksi dekkareissakin on eri alalajeja. Kiinnostavia ovat teokset, jotka kertovat samalla ympäröivästä yhteiskunnasta, mikä se kulloisessa teoksessa sitten onkin. Alexander McCall Smithin kirjoittamista Mma Ramotswe tutkii -kirjoista on saanut tietää paljon asioita Botswanasta, Tarquin Hall taas kirjoittaa Vish Puri -dekkareissa monipuolisesti Intian yhteiskunnasta. Donna Leon on tuonut dekkareissaan Venetsian kadut ja … Lue lisää »