Avainsana: Barack Obama

Huumori mielessä Hollywoodiin

Satuin lukemaan samanaikaisesti kaksi Yhdysvaltoja käsittelevää kirjaa, toisen kirjoittaja on amerikkalainen, toisen kaksi suomalaista. Kirjoissa on paitsi kirjoittajien eri kansallisuus myös kirjoittajien statuksesta johtuva epäsuhta. Tosin viitataan kirjoissa samaankin asiaan mutta eri perspektiivistä.

Toinen kirja on Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman presidenttivuosistaan kirjoittama teos Luvattu maa. Toinen taas on maailman parhaana koomikkona vuonna 2014 palkitun Ismo Leikolan ja hänen … Lue lisää »

Nigerialainen näkökulma

Optimized-IMG_1708Nigeriasta tulevat eittämättä ensimmäiseksi mieleen nigerialaiskirjeet, joissa kerrotaan kirjeensaajaa odottavan jokin yllättävä perintö/arpajaisvoitto/palkinto tai mikä tahansa suuri rahasumma. Rahaa ei vain saisi, ennen kuin maksaa jonkin summan erilaisiin kuluihin. Huijausta tietysti kaikki tyyni. Näkökulma Nigeriaan laajeni kuitenkin aivan toisiin ulottuvuuksiin, kun luin Chimamanda Ngozi Adichien teoksen Paluumuuttaja. Tosin siinäkin oli pari huomautusta huijareista.

Teoksessa kerrotaan Yhdysvaltoihin muuttaneen naisen ja hän … Lue lisää »