Avainsana: allergikko

Allergikko joutuu varomaan aivastamista

Siitepölyallergia aiheuttaa samanlaisia oireita kuin alkava flunssa eli nenä on tukossa ja aivastuttaa. Pandemian aikana jokainen nenänniisto ja aivastus saa aikaan erityistä huomiota, ja allergikkoa saatetaan erehtyä luulemaan viruksen kantajaksi. Varsinkin huhtikuussa huomasin sauvakävelylenkillä parin vastaantulijan selvästi karttavan minua, kun otin nenäliinan esiin niistääkseni. Nopeasti opin niistämään niin, ettei ketään ollut näköpiirissä. Allerginen nuha myös saa usein aivastamaan. Toivon, etten … Lue lisää »

Kevät saa allergikon niiskuttamaan

Kevät on hienoa aikaa, kun luonto herää ja ympäristö muuttuu vihreäksi. Kauneutta ei kuitenkaan oikein jaksa ihailla, jos aivastuttaa ja yskittää häiritsevän paljon. Kaikki ei kuitenkaan ole allergiaa, vaikka niin helposti sanommekin. Yliherkkyyksistä kärsii lähes puolet ihmisistä, mutta allergiaa se on vain osaksi.

Tyypillinen esimerkki yliherkkyydestä ovat keväiset katupölyt, jotka aiheuttavat monelle hetkellisesti ärsytystä. Samaa tekevät monet hajusteet. Niiden vaikutus … Lue lisää »