Viikkojärjestys meni uusiksi

Eläköön vuodenaikojen vaihtelu. Nyt täytyy miettiä taas kerran viikkojärjestyskin uuteen muotoon. Kaikki vakioliikuntatunnit jäävät yksi toisensa jälkeen kesätauolle, ja näin on mahdollisuus muuttaa liikunta- ja muita harrastustottumuksiaan mieleiseen suuntaan. Ehkä tekee keholle hyvääkin, että liikuntarytmiin tulee muutos. Toki se voi olla myös sudenkuoppa, jos liiallinen löhöily on houkuttelevaa.

Kansalaisopistot sulkevat ovensa jo huhtikuussa. Käytäntö on varmaan opettanut, että oppilasmäärät rupeavat hupenemaan samaan tahtiin kuin päivän valoisuus kasvaa. Italian opiskelijat ryhmässäni olivat kuitenkin uskollisesti lähes kaikki loppuun asti.

Omat haasteensa on kuitenkin siinä, kun voi niin vapaasti valita, milloin lähtee minnekin harrastamaan. Aamujumppa, pilates ja vesijumppa kerran viikossa ovat mukavasti antaneet energiaa ja aikataulun. Kuntosalikäynnin olen sovittanut näiden lomaan kahtena päivänä viikossa. Nyt kuitenkin kahtena edellisenä viikkona monesta syystä olen ehtinyt salille vain kerran viikossa, mutta tällä viikolla tilanne täytyy korjata.

Pihatyöt, golf, ikkunoiden ja verhojen pesu sekä muu siivous ovat siivittäneet päiviäni niin, ettei ole ollut sopivaa hetkeä toiselle salikäynnille. Ehkä on myös oma syyni, että haluan aina samalla käydä vesijuoksemassa tai -jumpassa. Niinpä aikaa menee yli kaksi tuntia. Tosin se viikon ainoakin salikerta on tuonut niin hyvän fiiliksen, että jaksan muistaa, miksi siellä käyn.

Ruohonleikkuu ja muut pihatyöt ovat tietysti hyvää kuntoilua. Lisäksi terassin pesu ja öljyäminen ovat jokakeväinen operaatio, joten monipuolista puuhailua kyllä riittää. Uusia kukkamaita en perusta, kun entisissäkin on riittävästi työtä, ja niidenkin hoito on vasta alkamassa. Kuvakin paljastaa, että multasormea kaivataan.

Oljenkortena aikataulua kaipaaville ovat sentään maksuttomat puistojumpat ja -joogat. Niitä järjestetään monellakin paikkakunnalla, ja ulkoilmassa jumppaaminen onkin erilaista kuin sisätiloissa. Kiinalaiset antavat meille hyvää esimerkkiä ulkoliikuntaan, sillä siellä keräännytään puistoihin aamuisin harrastamaan taiji-liikkeitä yksin tai ryhmässä.