Kipin kapin kuntosalille

Jalkaprässissä hikoillessani mieleeni tuli, että nyt on mitä parhain aika aloittaa kuntosaliharjoittelu. Moni näet mietiskelee, että kuntosalilla käyminen olisi tarpeellinen harrastus. Hyvän lihaskunnon merkityksen kun jokainen ymmärtää. Nyt olisi monellakin tapaa ihanteellinen aika uudelle kuntoilijalle avata kuntosalin ovi. Kannattaa kuitenkin heti alkuun ymmärtää, että liian harvaan kuntosalilla käyminen on lähes yhtä huonoa kuin liian usein käyminen. Liian harvalla tarkoitetaan esimerkiksi vain  kerran viikossa tai harvemmin käymistä.

Miksi juuri nyt sitten olisi niin hyvä aloittaa kuntosaliharrastus? Tietysti heti voidaan sanoa, että koska vaan on hyvä aloittaa, mutta on erityisiä seikkoja, miksi juuri nyt mielestäni on hyvä aika. Jouluvalmisteluihin saa  kuntosalista itselleen energiaa ja on entistä reippaampi toimissaan. Joulukuussa yleensä on kuntosalilla tilaa ja rauhaa, jota ainakin aloitteleva salikävijä arvostaa.

Toisin on sitten tammikuun alkupuolella, jolloin uudenvuoden lupausten tekijät kansoittavat kuntosalit. Silloin joulukuussa aloittanut ja esimerkiksi kahdesti viikossa käynyt harrastaja on jo tottunut uuteen ympäristöön, eikä kävijämäärän kasvu ehkä haittaa. Toisaalta tammikuun lopussa on jo hyvä pitää pieni tauko, jos tungos harmittaa. Historia on opettanut, että hetkellisesti innostuneet lupaustentekijät unohtavat lupauksensa ja keksivät hyviä tekosyitä lopettaa salikäyntinsä. Varsinkin nopeita tuloksia ja liian vaativilla ohjelmilla aloittaneet  antavat helposti periksi.

Toiseksi kun on pimeää ja usein vielä liukasta, ulkoharrastukset eivät aina vedä. Kuntosali on silloin hyvä paikka, varsinkin, kun säännölliset, ohjatut viikkotunnit ovat joulutauolla.

Lisäksi ainakin aikaisempina vuosina naistenlehdet ovat kevään korvilla julkaisseet ohjeita, miten saada kesäksi bikinivartalo. Nämä ohjeet tulevat kuitenkin aivan liian myöhään ja oikeastaan ollaan jo vähän myöhässä, jos sitä toivevartaloa havitellaan ensi kesäksi. Viimeistään nyt pitää marssia kuntosalille, jos bikinivartaloa tavoitellaan ensi kesäksi.