Keräyslipas kourassa sillan pielessä

Kokemus sinänsä on seistä kuvaannollisesti liikenteen keskellä keräyslipas kädessä. Kaksi tuntia viileässä säässä on kohtuullisen pitkä aika, mutta sittenkin todella pieni uhraus hyvän asian puolesta. Nopeimmin aika kului, kun autoilijat pysähtyivät ja antoivat avustusta.

Keräystä tehtiin Naisten Pankin nimissä. Kaikille tämä järjestö ei tietenkään ole tuttu, mutta siitä huolimatta useimmat osallistuivat hyvin myötämielisesti. Naisten MIKÄ? kysyi joku mies, toinen taas sanoi hyvin painokkaasti, ettei sellaista ole olemassakaan. Jälkimmäinen mies ei luonnollisesti mitään antanutkaan mielestään olemattomalle järjestölle.

Kesken keräystä ei kuvia otettu, tämä lipas on jo matkalla luovutukseen.
Kesken keräystä ei kuvia otettu, tämä lipas on jo matkalla luovutukseen.
Onneksi apuna oli järjestysmies, joka pysäytteli autoja ja kertoi heti, mistä on kysymys. Muutama autoilija tietysti oli harmissaan tällaisesta toiminnasta, mutta suurin osa oli hymyssä suin ja kaiveli kukkarostaan kolikoita tai jopa seteleitä. Omaankin lippaaseeni kertyi lahjoituksia 20 sentistä 20 euroon ja kaikkea siltä väliltä. Jokaiselle toivottelin vielä hyvää päivänjatkoa. Monet vastasivat siihen ystävällisesti, joku vieläpä toivotteli minulle hyvää äitienpäivää.

Oli myös järjestön toiminnan tuntijoita. Joku nainen sanoi avustaneensa monet kerran Naisten Pankkia netin kautta, mutta auttoi nyt mielellään tässäkin keräyksessä. Muutama kiitteli meitä vapaaehtoisia hyvästä työstä, ja juuri kun oli vaipumassa oman erinomaisuutensa sulatteluun, saikin parit pahat räksytykset. Ne kuitenkin tulivat takapenkin koirilta, jotka eivät sulattaneet ylimääräisiä pysähdyksiä.

Hyvän mielen saa niin helposti antamalla osansa keräykseen, mutta minulle parhaan mielen antoi nainen, joka ojensi rahaa ikkunasta lippaaseeni ja huikkasi: Haluan antaa sinulle! Ehkä harmaat hapseni toivat hänelle mieleen jonkun ikäiseni naisen tai mikä sitten olikaan syynä, mutta minua nuo sanat tietysti lämmittivät.

Mikä se Naisten Pankki sitten onkaan? Se tukee kehitysmaiden naisen yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Kun kehitysmaiden naisia tuetaan, samalla tuetaan koko perhettä ja vieläpä kyläyhteisöä.

Autettujen naisten määrä on jo yli 16 000. Välillisesti apua on saanut yli 60 000 kehitysmaissa asuvaa ihmistä. Naisten Pankin hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu, joka myös hallinnoi järjestön rahastoa. Sinne menevät nämäkin kolmen sillan pielessä kerätyt rahat.

2 vastausta artikkeliin ”Keräyslipas kourassa sillan pielessä”

Kommentointi on suljettu.