Käkkäreille kyytiä

Kuntosalissa oli vain pari muuta henkilöä, kun viikon tauon jälkeen menin tekemään ohjelmaani. Yksi selvästi kokenut kuntoilija opasti toiselle jotakin sarjaa, ja hän neuvoi sitten tekemään käkkäreillä tietyt määrät. – Käkkäreillä? hämmästeli toinen, ja minäkin jäin odottamaan vastausta. – Käsipainoilla, oli vastaus. Nyt senkin tiedän salislangista, vai lieneekö vain paikallinen muunnos.

Kesähiljaisuus on selvästi laskeutunut kuntosaliin, mutta tietyt vakionaamat siellä edelleen tapaa. Aion noudattaa omaa aikatauluani myös kesällä kuten viime vuonnakin. Silloin tuli vain heinäkuussa ja elokuun alussa normaalia pidempi tauko ja osittain siitä syystä, että viime vuonna säätila oli niin ankea kesän alkuviikkoina. Pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen halusin silloin hienossa kesäsäässä pelata golfia tavallista enemmän eikä muulle paljon jäänyt aikaa.

Viikon tauon huomasin nyt parhaiten jumittuneissa hartioissani, ja jumit jäivät kuntosalin nurkkaan tai mihin katosivatkin. Olin varmaan istunut liikaa tietokoneen ääressä, vaikka toisaalta aika monta tuntia viikosta kului mukavasti golfkentällä. Olkapää- ja hartiakivut eivät ole oikeastaan koskaan minua pahemmin vaivanneet, ja olen kuvitellut vuosikymmenten golfauksen pelastaneen minut niiltä aika yleisiltä vaivoilta. Työni kun kuitenkin oli suureksi osaksi istumista tietokoneen äärellä.

Kuntoiluuni on tullut myös muutos enkä tarkoita nyt sitä, että vaellan kierroksia golfkentällä muutamana päivänä viikossa. Sain kuulla, että vesijumppa tai -juoksu yhdistettynä kuntosalikäyntiin noudattamallani tavalla ei ole suositeltavaa, niin mieleistä kuin se minulle olikin. Koin vesiliikunnan kuntosalikäynnin jälkeen rentouttavana, joskin toisinaan esimerkiksi vesijuostessa käsissä tuntui, että liikuttu on jo tarpeeksi.

Vesiliikunta kuitenkin näin yhdistettynä kuntosaliin söi lihaskasvun mahdollisuutta. Toisin päin tehtynä se olisi sopivampaa, mutta se ei taas tunnu minusta hyvältä. Niinpä nykyään käyn kuntosalin jälkeen vain uimahallin hierontapisteellä ja saunassa tai yksinkertaisesti vain suihkussa. Vesijumppaan tai -juoksuun menen sitten erikseen.