Golfia muualla ja kotikentällä

Optimized-IMG_0376Matkailu on myös kärsinyt talouden taantumasta, mutta golfmatkailua taantuma ei ole pahasti puraissut. Golfin harrastajan ei tarvitse lähteä hakemaan vaihtelua Suomen rajojen ulkopuolelta, sen takaavat maamme yli 130 kenttää.

Jos kaipaa hieman erilaisempaa, voi matkata esimerkiksi Ahvenanmaalle, jonka Ålands golfklubbenin kaksi kenttää Kungsbanan ja Slottsbanan ovat vuodesta toiseen suosittuja. Nykyään on samassa yhteydessä myös 6-reikäinen par-3 -kenttä Prinsessa, ja lisäksi on laajennusaikeita.
Suosion kääntöpuolena on kuitenkin pelaamisen hitaus. Normaalisti neljän hengen ryhmä pelaa 18 reikää neljässä tunnissa tai hieman kauemmin. Viime viikonloppuna lähtö Kungsbanalle noin kello 15.40 tiesi kuitenkin sitä, että pimeys ehti, ennen kuin peli loppui. Viimeinen reikä pelattiin kuutamonvalossa, ja siitä tilanteesta oli romanttisuus kaukana. Peliin meni viisi ja puoli tuntia aikaa.
Hitauteen vaikuttaa muiden muassa, että pelaajista niin monet ovat vieraspelaajia, eikä oudolla kentällä edetä ollenkaan samaa tahtia kuin kotikentällä. Toki on muitakin syitä.
Lähettäjä kertoi seuraavana päivänä arvanneensa, ettei kolmen peliryhmän seurueestamme ainakaan viimeinen ryhmä ehdi ajoissa perille. Seuraavan päivän pelit alkoivat niin hyvään aikaan, että valoa ja aurinkoa riitti aivan kesäiseen malliin.
Optimized-IMG_53271Golf on siitä(kin) mukava laji, että sen harrastaminen sopii kaikenikäisille. Niin se voi olla myös koko perheen harrastus.
Golfia voin harrastaa itselleen sopivalla tavalla. Yksinään ei kuitenkaan pidä kenenkään pelata, sillä sosiaalisuus on tärkeä osa-alue. Peliseuraa saa varmasti kentältä, kun vain lähtee rohkeasti mukaan.
Liikunta on erityisesti ikääntyville ihmisille olennaisen tärkeä. Golfissa tulee kävelyä keskimäärin 10 kilometriä yhdellä 18 reiän kierroksella, mutta harrastuksen voi aloittaa pelaamalla aluksi vain 9 reiän kierroksia.
Tiedän monia 80 vuotta täyttäneitä golfareita, ja monet tutkimukset ovat osoittaneet, että golfin tapainen pitkäkestoinen liikunta on hyväksi. Kunnon kohentamiseen laji ei ole suositeltavin, mutta kunnon ylläpitämiseen mitä parhain.
Kuvat on otettu Slottsbanan väyliltä. Taustalla näkyy Kastelholman linna.