Avainsana: susi

Ikuisen kaupungin nimikkoeläimenä on ja pysyy susi

Italialaiset arkeologit tekivät vuonna 2007 löydön, joka herätti kiinnostusta muuallakin kuin Italiassa. Augustuksen palatsin perustusten kunnostustöissä havaittiin maatutkan avulla onkalo. Sitä pystyttiin valokuvaamaan kattoon poratun reiän kautta, ja kuvien todettiin vastaavan 2000 vuoden takaisia kirjallisia kuvauksia Lupercal-luolasta.

Lupercal taas tiedetään luolaksi, jossa tarun mukaan Rooman perustajaksi mainittu nuorukainen Romulus ja kaksoisveljensä Remus elivät susiemon imettäminä. Niinpä luolaa pidettiin vuosisadan arkeologisena … Lue lisää »

Mennään metsään!

Nyt jos koskaan on hyvä aika ulkoilla ja lenkkeillä metsässä, kun sää vain sallii. Kun golfkausi alkaa olla lopullaan, on aika miettiä uusia ulkoilujuttuja. Tietysti mailojen kanssakin voi ulkoilla niin kauan kuin maa on paljas, mutta minulle kylmät ilmat ovat merkki laittaa golfmailat talvisäilöön.

Tein puolentoista tunnin kävelylenkin metsäpoluilla sunnuntaina, ja melkein koko ajan sain liikkua yksin. Vasta loppupuolella vastaan … Lue lisää »