Avainsana: stressi

Hyvien lupausten pitäminen takkuaa

Vuodenvaihteeseen kuuluvat erilaiset elämäntapojen parantamiseen liittyvät lupaukset. On esimerkiksi lupaus tipattomasta tammikuusta tai vegaanitammikuusta. Kuulin uudenvuodenpäivänä autoradiota kuunnellessani mainion esimerkin. Juontaja kertoi kaverista, joka oli päättänyt noudattaa tammikuun vegaanista ruokavaliota. Kuinka ollakaan heti uudenvuodenpäivänä herättyään hän oli silpaissut joulukinkusta viipaleen ja syönyt sen. Se siitä vegaaniruokavaliosta.

Hyvät lupaukset tuppaavat särkymään, harvoin kuitenkaan näin nopeasti. Nyt voin lohduttaa kaikkia jo mahdollisesti … Lue lisää »

Hikoilua kuntoillen tai stressaten

Hikoilu on luonnollista, ja jokainen hikoilee enemmän tai vähemmän. Näin tapahtuu, kun elimistön lämpötila nousee, ja hermosto saa hikirauhaset erittämään hikeä. Terveellistä olisi harjoittaa hikoilua aiheuttavaa liikuntaa tai raskasta työtä ainakin kolme kertaa viikossa. Entistä harvemmalla normaali työ tarjoaa hikoilua, eikä nyt puhuta hiostamisesta. Senpä takia hikoilu on haettava kuntosaleista, lenkkipoluilta ja jumppaliikkeistä.

– Katto vuotaa, sanoi totinen miesääni seniorijumpan … Lue lisää »

Kun uni ei saavukaan

Unettomuus tai huonounisuus on monelle tuttu vaiva, eikä sitä pidä kenenkään väheksyä. Esimerkiksi elämäntilanne saattaa olla sellainen, että niinkin perustavaa laatua oleva tarve kuin nukkuminen häiriintyy. Toisinaan ei syytä edes osaa sanoa huonoon uneen. Jokainen edes joskus huonounisuutta potenut kuitenkin tietää, että väkisin ei unta saa, vaikka kuinka haluaisi.

Neuvoja on saatavilla paljon, ja niitä kannattaa jokaisen unettomuudesta kärsivän kokeilla … Lue lisää »