Avainsana: muovijäte

Omat kassit mukana

Millainen oikein on juntti?

Kolmen miehen televisiossa hilpeästi laulama tietoisku saa kuulijan hyvälle tuulelle, varsinkin, kun asia on mitä tärkein. Trio julistaa junteiksi tyypit, jotka menevät ruokakauppaan ilman omaa kassia. Tietysti ihmisten nimittely on huono asia, mutta tässä yhteydessä nimittelyn pystyn antamaan anteeksi. Muoveja ja erityisesti muovikasseja vastaan täytyy nykyään taistella joka rintamalla. Hukumme muoveihin, jos menoa ei ruveta hillitsemään. Onneksi asiaan on havahduttu … Lue lisää »

Muovipussien käyttöön tolkkua

Sanoin joskus ystävälleni, että ottaisin agendalleni muovipussien kieltämisen, jos olisin poliitikko. Helpottavaksi tiedoksi voin sanoa, etten koskaan ole edes ajatellut poliittista uraa. Sen sijaan ei liene muovipussien kuluttajille ollenkaan helpottava tieto, että muovipussien käyttöä ehkä ruvetaan rajoittamaan. Tänään EU:ssa äänestetään tavoitteista vähentää nimenomaan pienten muovipussien käyttöä.

Esimerkiksi Espanjassa, Italiassa ja Britanniassa olen pannut merkille pienten muovikassien runsaan käytön. Kun ne … Lue lisää »