Avainsana: kotikuntoilu

Kotikuntoilun vanhat ja uudet tyylit

Talvi tekee tuloaan, mutta sitä ennen on jaksettava nämä (ainakin Etelä-Suomen) pimeät ja harmaat marraskuun päivät. Vielä on edessä alkuaan pyhimysten muistoksi vietetyt Liisan (19.11.) ja Kaisan (25.11.) päivät. Vanha kansa osasi näiden päivien mukaan ennustaa joulun tai jopa koko tulevan talven säitä. Liisan liukkaat ja Kaisan kaljamat tuntee moni nykypäivän ihminenkin liukastellessaan teillä ja kaduilla.

Säät ovat mitä ovat, … Lue lisää »

Hyötyliikuntakin on kotikuntoilua

Tekee mieli vielä jatkaa kotikuntoilu-teemaa. On paljon sellaista kotityötä, jota ei välttämättä kuntoiluksi huomaa, mutta säännöllisesti tehtynä kohentaa tekijänsä kuntoa tai vähintään ylläpitää sitä. Kun esimerkiksi siivoaa pari tuntia, kuluttaa samalla yli 300 kaloria. Kun kuljettaa matot pihalle ja ne siellä pudistelee, tulee monenlaista liikettä. Eri siivousvälineiden käytössä saa lihaskunto- tai ainakin liikkuvuusharjoittelua. Tämä pätee myös vaikkapa ikkunoiden pesuun.

Tunnin … Lue lisää »

Kotikuntoilussa on haastetta

Viime joulun alla kerrottiin kotikuntoilun olevan uusi trendi. Tähän haluaisin vastata vanhalla latteudella: Ei mitään uutta auringon alla. Kotikuntoilua ja siihen tarkoitettua välineistöä on ollut niin kauan kuin pystyn muistamaan.

Aika moni vanhemmista ikäluokista on jumpannut Anne Pohtamon videokasetille taltioidun tai televisiossa esitetyn Anne Sällylän ohjelman tahtiin. Sittemmin ovat tulleet monet uutuudet, steppilaudat, jumppapallot, kuminauhat ja jumppakepit… kuntopyöristä puhumattakaan. Nyt … Lue lisää »